家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

eightmui 發表於 19-2-13 21:41
我尋日問,50萬3個月只得1.7里
y你有2.1里

係2.1%呀
但我年三十個日做架
一係你pm我我比資料你啦

水晶宮

starbear616 發表於 19-2-14 00:11
係2.1%呀
但我年三十個日做架
一係你pm我我比資料你啦

年三十到今日已經唔同
期間好多銀行減咗息
我十二月交通,九個月3.02%添
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

禁止訪問

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Kittymummy 發表於 19-2-9 23:07
謝謝,請問有冇話做到幾時?
因為我要下個月先有cash flow 再做多個定期。
...

我啱啱打去問左,icbc 188天,開 綜合戶口加活期寶(佢有幾種揀,我覺得開綜合戶口就最好,因為定期定可以即取消戶口,其他有d戶口要keep一年),188天10-80萬以下2.28厘,80-300萬2.38厘。

南商六個月2.2,9個月2.38

水晶宮

vivian0919 發表於 19-2-14 10:19
我啱啱打去問左,icbc 188天,開 綜合戶口加活期寶(佢有幾種揀,我覺得開綜合戶口就最好,因為定期定可以 ...

我就係做左南商,比較簡單。上星期做左一年。依家等3月尾資金返黎,會再做多份定期,到時睇下邊間再有優惠先。謝謝你

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Kittymummy 發表於 19-2-14 10:21
我就係做左南商,比較簡單。上星期做左一年。依家等3月尾資金返黎,會再做多份定期,到時睇下邊間再有優惠 ...

我都諗住做南商188天

子爵府

inmotion - 新資金 1.9% , 3m

大宅

回覆 74869 的帖子

how about for 6mth and 12mth in inmotion?

男爵府

回覆樓主:

今日問citi,3個月只有1.1x厘,睇來銀行開始減息,想做定期要快d做

男爵府

如果我有南商户口,但係未做過定期,可唔可以轉數入南商,响網上做得唔得呢?

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

kk2009 發表於 19-2-15 02:59
今日問citi,3個月只有1.1x厘,睇來銀行開始減息,想做定期要快d做

係,50萬減左,而家1.7/1.9%

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我就係做左南商,比較簡單。上星期做左一年。依家等3月尾資金返黎,會再做多份定期,到時睇下邊間再有優惠 ...

年底時交通好似幾好,但d錢返左佢完左,聽日再問下有冇新野

男爵府

請問我本身南商戶口有10萬, 做一年10萬定期係唔係要由其他戶口轉過黎先當新資金?
本身戶口入面D錢係唔係唔算叫新資金?
THX

水晶宮

siuwing_1029 發表於 19-2-17 19:22
請問我本身南商戶口有10萬, 做一年10萬定期係唔係要由其他戶口轉過黎先當新資金?
本身戶口入面D錢係唔係唔 ...

係呀,唔算新資金,你開票帶走d錢,再bank in 返做定期啦。

siuwing_1029    發表於 19-2-17 22:32

水晶宮

vivian0919 發表於 19-2-15 21:18
年底時交通好似幾好,但d錢返左佢完左,聽日再問下有冇新野

南商岩岩打電話黎,叫我去拎$40 M 記coupons.
另外上星期我收到佢SMS, 比左個code 我做介紹人,我彈左比親友做定期,之後職員話8月我會收到$1000 coupons. 好期待哦

公爵府

iknip 發表於 19-2-8 13:00
得20萬港紙,想問citibank 做定期係咪都有2厘息+其他優惠?thanks

做中信, 頭10萬3個月有3.8, 多過10萬之後既計1.9

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Kittymummy 發表於 19-2-19 11:50
另外上星期我收到佢SMS, 比左個code 我做介紹人,我彈左比親 ...

, 我應該會做icbc, 因為息口好d

公爵府

另外上星期我收到佢SMS, 比左個code 我做介紹人,我彈左比親 ...

咁好嘅,請問点樣有?

水晶宮

Tobbyy 發表於 19-2-19 21:57
咁好嘅,請問点樣有?

M 記coupons 係新客戶所以送的,開戶口時冇貨。而$1000 coupons 係我做介紹人去開戶口,之後等到8月左右會收到。

男爵府

介唔介意講下你開左邊款定期PLAN 同有幾多息?

首頁

尾頁

跳至