懷孕前後

跳至

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

個肚仲似4,5個月,背部肥肉都多左
生兩胎的媽媽你地第一胎個肚要幾內先返家鄉?
全身身型要幾內先變返做女時甘?
本身係廋底,陀b時都唔肥,坐月仲肥過陀b 而家肚,背肥肉,手臂,pat, 大腿好恐怖

大宅

回覆樓主

有無媽媽分享下

別墅

efren 發表於 19-2-5 01:15
全身身型要幾內先變返做女 ...

一個好好的問題 HAHA。。氣球吹過點都唔會返得返去全新 (99%女人都係咁)
我未生第2胎(岩岩開始)
本身係(好)廋底,除左個肚,其他地方我1年內變返原本。(無做任何運動)
個肚2年都為時2,3個月(早上2個月,晚上3個幾4個月)似食BUFFET咁
生完第2胎再算

珍珠宮

2019新春慶豚圓

所以話,大肚同坐月時都唔好食太多,夠就好,唔好以為要補身/要餵奶就食過量,否認一肥開要減就唔容易。我自己大肚時已經小心控制,坐月食夠就得(發達地區現代人本身營養過剩,根本唔需要生完狂食嚟「補」),生完兩個後身型好似分別不大,都係著以前嘅衫褲,磅數上仲輕咗。可能餵人奶同自己湊都消耗能量。

你要改善的話不外乎做運動同小心飲食。話有其他方法都係冇咩科學根據㗎啦。

侯爵府

2019新春慶豚圓

我未坐完月已經可以着返以前d褲,個半月已經去返未有之前的磅數

大宅

EstrellaDamm 發表於 19-2-5 12:43
所以話,大肚同坐月時都唔好食,夠就好,唔好以為要補身/要餵奶就食過量,否認一肥開要減就唔容易。我自己 ...

我第一胎真係唔知坐月會搞成甘
我生完第日已輕左13磅,所有地方廋返曬,但係坐月肥到隻豬甘 我第一胎唔識呀麻,而家十分後悔

大宅

2019新春慶豚圓

兩星期左右著得返平時d skinny jeans

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我身邊有幾個生之前係瘦底既媽媽,生完之後瘦唔到落去...

子爵府

2019新春慶豚圓

我坐月無補,但以為餵人奶實會瘦所以食野無咩節制,結果肥過生完時,而家3 年都減唔到,又搵唔到時間做運動。

大宅

我都係本身瘦底
95-100lbs

我第一個月就淨番1lb同1inch腰圍

秘訣係:勁餵人奶
包你收得勁快

我係食好多好多架

男爵府

我要做媽媽 發表於 19-2-5 22:10
我身邊有幾個生之前係瘦底既媽媽,生完之後瘦唔到落去...

佢地大肚時有肥好多嗎?

子爵府

2019新春慶豚圓

餵人奶就好快瘦

如果唔做運動我覺得好難番番以前

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

wowobibi 發表於 19-2-6 12:13
佢地大肚時有肥好多嗎?

我自己冇肥特別多,一開始仲瘦咗

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我生左一胎,無人幫手自己湊b, 兩個月後瘦過未有之前超辛苦....
大事化小, 小事化毛.........

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊