自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mizuho 發表於 19-2-5 19:47
係啊 明明比貴啲就是為了有位坐唔需要逼,但又見好多人看車門快關之前衝入去頭等,完全沒有拍卡,覺得這種 ...

可能係積犯.睇佢咁鎮定.
請不要跟我打招呼, 也不要給我發廣告, 一定會舉報, 請不要騷擾, 多謝合作。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

babynetnet 發表於 19-2-5 19:25
以前成日坐,一般見職員叫嗰個人比番錢就算!

我已經十幾年無坐過呢條線

但以前老公住上水....我地已經見過好多次即捉
無放生過

學生都照抄

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mizuho 發表於 19-2-5 19:47
係啊 明明比貴啲就是為了有位坐唔需要逼,但又見好多人看車門快關之前衝入去頭等,完全沒有拍卡,覺得這種 ...

$1000 搭火車

大宅

2019新春慶豚圓

mizuho 發表於 19-2-5 19:32

現在有寫明頭等車廂不設補票

擧腳支持嚴打此類無恥之待!

珊瑚宮

sochui 發表於 19-2-5 19:45
輕鐵都有逃票

我試過,見有車就拿拿臨跳上去,傻更更以為落車嘟都得,點知原來唔得,果次好彩,否則鬼信我唔識俾錢。少入新界,變大鄉里。

捉搭霸王頭等,支持!應該唔會坐錯頭等啩。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

應該

子爵府

大宅

mizuho 發表於 19-2-5 19:19
真係幾樣衰,一對couple 40歲左右吧,斯斯文文,應該也不是負擔不起火車頭等車費,但就是抱著僥倖心態,以 ...

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

LedTV 發表於 19-2-5 20:24
$1000 搭火車

搭著架膠鐵

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

別墅

回覆樓主:

巴士都捉就精彩啦!

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我只坐過一次,見有人check, 以前次次都會查添

翡翠宮

SandyKL 發表於 19-2-5 20:38
我試過,見有車就拿拿臨跳上去,傻更更以為落車嘟都得,點知原來唔得,果次好彩,否則鬼信我唔識俾錢。少 ...

我地又係少搭火車,我老公拉我入去以為可以慢慢 do 飛,點知原來冇我立即落車, 之後do 左上番車就有人查,好彩咋

水晶宮

贊成加強執法

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

想問下係咪攞住張罰款單去郵局比$ ?

子爵府

2019新春慶豚圓

男爵府

有次喺灣仔地鐵站一個好隱蔽嘅入閘機位置,見到個死鬼佬撐住兩部機跨過閘機坐霸王車,我望住佢,佢又望住我

大宅

熱血金章

Support密密捉

男爵府

我廿幾年前住上水,果時捉得都幾密,估唔到依家人多咗反而捉少咗。

禁止訪問

2019新春慶豚圓

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊