湊B百科

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

2019新春慶豚圓

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我仔仔用施巴既,二合一覺得幾方便

禁止訪問

2019新春慶豚圓 2019勳章

珍珠宮

2019新春慶豚圓

施巴同M開頭都幾好用

別墅

2019新春慶豚圓

我都想知! 見到咁多牌子! 價錢差勁遠!

複式洋房

之後有冇搽cream先? 唔搽cream多數係乾嫁

2019新春慶豚圓

回覆 sumsumm713 的帖子

Hi sumsumm713 ,BB皮膚角質層比較薄,洗頭水/沐浴露以成份天然無香料、無色素會比較好,建議選擇中性或弱酸性(pH.5.5-7)冇香料的沖涼液、每次只用少量沖涼液、沖涼時間唔好太耐,水溫唔好熱,因為太熱嘅水會洗走皮膚本身嘅天然油脂,令皮膚乾燥,沖完涼趁皮膚仲有水份,用無香料成份天然lotion、薄薄凡士林、橄欖油、椰子油,輕輕按摩加強滲透吸收,保持BB皮膚水潤。

sumsumm713    發表於 19-2-12 11:06
NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

[email protected] 發表於 19-2-8 16:22

Hi sumsumm713 ,BB皮膚角質層比較薄,洗頭水/沐浴露以成份天然無香料、無色素會 ...

多謝你嘅分享,又學到嘢喇

2019新春慶豚圓

GCHK 發表於 19-2-9 23:58
多謝你嘅分享,又學到嘢喇

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

男爵府

2019新春慶豚圓

[email protected] 發表於 19-2-8 16:22

Hi sumsumm713 ,BB皮膚角質層比較薄,洗頭水/沐浴露以成份天然無香料、無色素會 ...

多謝分享

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

細B呢排用緊Mustela,覺得唔錯,用長時間用一次,平時清水洗。

2019新春慶豚圓

bchuma 發表於 19-2-11 22:04
多謝分享

禁止訪問

2019新春慶豚圓

別墅

2019勳章

用緊QV baby隻潤膚沐浴油,遇水變奶白色,而且唔會冼腳,仲無味添

禁止訪問

禁止訪問

2019新春慶豚圓

大宅

回覆樓主:

出世到1歲多都用施巴,宜家用m字頭,因為覺得更好用

男爵府

2019新春慶豚圓

sumsumm713 發表於 19-2-5 22:00
出左世之後一路幫bb用緊之前bb展拎左果堆 sample, 不過用過幾隻都係偏乾, 你地幫bb用邊隻? ...

艾維諾

大宅

2019勳章

sumsumm713 發表於 19-2-5 22:00
出左世之後一路幫bb用緊之前bb展拎左果堆 sample, 不過用過幾隻都係偏乾, 你地幫bb用邊隻? ...

視乎你bb幾大? 我對仔15個月,而家用緊Pigeon泡泡洗髮露。

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

aveeno 2in1

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊