親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

沖繩行程總結:
機票2大2小 $6118
Rizzan酒店3晚連早餐 $3829.76 (¥54040)
自由花園酒店1晚(不包早餐) $850.2 (¥11800)
Klook 景點pass (12個景點票) $680.8 (已減$115 coupon)
旅遊保 $376
OTS租車 4日 (HBF級連豪華車保) $462 (¥6600)
行程洗費 : $6000 (¥85000) 已包租車費用

Day 1 (2/2)
->ots取車 (取車時被通知由5人車轉為8人車)
->lunch無添壽司
-> 沖繩世界文化王國玉泉洞
-> rizzan sea park hotel

玉泉洞內比較熱同濕,小朋友好快地行完。
回rizzan sea park hotel checkin
海之家食dinner。

回酒店的遊戲機中心,
兒童樂園玩了一會再到浜之湯泡湯。
在酒店收了一大堆coupon。
酒店房間很大,小朋友很開心呢!
(本身訂了豪華海景房被upgrade了做轉角房)

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

在官網訂了4日3夜連早餐只需¥54040。
送了一大堆設施券:
Welcome drink
風呂泡湯券
兒童遊戲室使用券
室內游泳池使用券及毛巾券
兒童廣場使用票Game Center代幣20枚
館內消費券¥1500
禮物兌換券
泊車半價
自助早餐卷可以轉為自助午餐使用

我們訂了3晚另送自助午餐但無時間使用了
如果連泊不打掃送¥1000消費券
只更換毛巾不打掃贈卷¥700
酒店出面海灘22:00前都可以放煙花

2樓每晚19:30,20:45仲有免費琉球舞同太鼓表演添。
酒店入面仲有便利店,紀念品店。超級方便!

wcpcelia    發表於 19-2-8 10:12
adrio    發表於 19-2-8 09:38
adrio    發表於 19-2-8 09:38

珍珠宮

回覆樓主:

Day 2 (2月3日)
->美麗海水族館+免費海豚體驗+海洋博公園
->lunch 燒肉本部牧場
->古宇利海洋塔
->八重岳櫻花
-> dinner 琉球ダイニング 冨着58番地
->回酒店放煙花+shopping

9:30到海豚體驗到報到,10:15再集合,有時間行埋海牛館和海龜館。
海豚體驗小朋友同大人都同樣開心,今日所有參加者都係外國人,有國語職員做翻譯講解,體驗完時間剛好,可以睇埋海洋劇場。

珍珠宮

回覆樓主:

Day 3
->萬座毛
->orion啤酒廠
->名護動植物公園
->lunch 暖慕拉麵
->名護菠蘿園
->okinawa水果樂園 (小朋友玩得好開心)
->dino恐龍樂園+御菓子御殿(由於落雨及17:15先到只在門口影相)
->dinner 名護ゆきの食堂(Yukino)(已book位)

朝早已經落雨,當時仲考慮去唔去萬座毛,老公話反正都順路去埋啦。去到見到都大風又微雨,老公加仔女都唔落車,我為有做勇士沖去影返幾張相啦(emoji)(emoji)

珍珠宮

回覆樓主:

Day 4
->黑糖工廠
->宜野灣round 1
->lunch 鮮魚と魚の唐揚げ 琉球
->南国製菓
->新都心自由花園酒店
->DFS還車
->dinner 目利きの銀次 新都心本舗 (已book位)
->回酒店前到uniqlo及超市行下買生果

珍珠宮

回覆樓主:

落宜野灣順路去埋黑糖工廠,去到門口有製黑糖過程參觀,入去就係買黑糖。

round 1職員問6歲佢計左¥790,連同大人都計埋¥790 。而阿仔就¥1180, total 2大2小¥3550。
玩完3小時走時又送左4張夾公仔卷+4張(10個代幣卷)+1個影貼紙相卷代幣。

lunch 鮮魚と魚の唐揚げ 琉球 : 刺身飯好抵食¥1400多到爆晒碗

南国製菓: 好平¥15/包,每包有2塊,做手信派公司一流

那霸自由花園酒店,酒店較細,不過只住一晚¥11800,小朋友12歲以下,可免費入住。(還車點係dfs非常近,去到還車入油,入左¥6262。

dinner 目利きの銀次 新都心本舗: 間餐廳真係好受歡迎,但我覺得無想像中好食。
(而且呢幾晚都食居酒屋小朋友開始食到悶悶地)

大宅

yuensiu 發表於 19-2-5 22:45
落宜野灣順路去埋黑糖工廠,去到門口有製黑糖過程參觀,入去就係買黑糖。

round 1職員問6歲佢計左¥790,連同 ...

謝謝分享,好詳細,請問天氣凍嗎?

珍珠宮

whatever254 發表於 19-2-6 07:22
謝謝分享,好詳細,請問天氣凍嗎?

我地第1,2日有太陽,小朋友就着簿長袖衫+風褸(下午熱到除風褸),尋日落雨同有風就短袖底衫+薄長袖衫+風褸都夠。我另外有帶定擋風風褸,係去名護動植物公園時着過1次。

adrio    發表於 19-2-8 09:40

大宅

yuensiu 發表於 19-2-6 07:38
我地第1,2日有太陽,小朋友就着簿長袖衫+風褸(下午熱到除風褸),尋日落雨同有風就短袖底衫+薄長袖衫+風褸都 ...

謝謝你。我明天出發

珍珠宮

回覆樓主:

依家回程條隊長到

大宅

yuensiu 發表於 19-2-6 08:23
依家回程條隊長到

珍珠宮

yuensiu 發表於 19-2-5 22:03
沖繩行程總結:
機票2大2小 $6118
Rizzan酒店3晚連早餐 $3829.76 (¥54040)

謝謝分享
希望港航龍體安康,復活節順利出發!

珍珠宮

回覆樓主:

Day 5 (6/2)

小朋友還未起床,自己到maxvalue行超市(路程約6分鍾)

由於11:25機,8:30 am就由新都心坐單軌到機場。
在機場食早餐及行下店鋪就回程了。
去到機場好多人排隊等checkin,之後去國內線食飯糰就回程了。

小朋友去過台北,大阪,沖繩。他們反而說台北最好玩呢!

伯爵府

嘩嘩嘩,超級詳細呀

詳細到似旅遊書

鮮魚と魚の唐揚げ 琉球 C6 話好食, 無介紹錯

無添壽司在那裡呢?? 在酒店旁邊 ?

佢地倆父子今晚就住 rizzan sea park hotel

由新都心座單軌>>機場幾耐?

珍珠宮

peckykoo 發表於 19-2-6 13:37
嘩嘩嘩,超級詳細呀

無添其實周圍都有,我地租完ots去outlet對面間無添到食。最好早d去,都多人等位。

我係新都心坐單軌去機場大約25分鍾。
落車由國內線行返去國際線,慢慢行大約預10分鐘。

rizzan記得去1樓到買煙花玩
早餐要去西日式餐廳,另外一間日式餐廳我地一家覺得無野食。

最衰回程16:00貴成$3000,如果唔係去埋國際通就 perfect

珍珠宮

MissMaMa 發表於 19-2-6 08:57
謝謝分享
希望港航龍體安康,復活節順利出發!

hkairline真係唔錯,準時出發,回程到港仲早左。

伯爵府

yuensiu 發表於 19-2-6 14:48

無添其實周圍都有,我地租完ots去outlet對面間無添到食。最好 ...

你話1樓有 煙花買

可否講詳細少少呢?

即係酒店邊度嘅一樓
我唔係一齊去㗎, 所以佢哋冇咁醒目

珍珠宮

peckykoo 發表於 19-2-6 15:24
你話1樓有 煙花買

可否講詳細少少呢?

酒店一樓有一間鋪頭好大間的,有好多手信野食買,出面掛晒煙花係到的。

我第2晚去左酒店附近family mart到買,之後先知酒店有,第3晚再去酒店買,放左2晚煙花。

伯爵府

yuensiu 發表於 19-2-5 22:36
Day 4
->黑糖工廠
->宜野灣round 1

租車方面,同你一樣係租OTS 公司

還車可以唔使在機場還?

你去那裡還架?

珍珠宮

peckykoo 發表於 19-2-6 16:55
租車方面,同你一樣係租OTS 公司

還車可以唔使在機場還?

上網book車個時我選機場取車,去新都心dfs還車,因為早機怕塞車去機場還車會好趕。
我住新都心自由花園酒店,還完車行返酒店好快

首頁

尾頁

跳至