自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

年三十夜晚行花市超級多人,又有幾陣風,心知不妙,昨天訓醒喉嚨勁痛,食住幸福傷心素先。到夜晚仲又暈又全身痠痛好攰冇力頭又赤,兼發燒
依家醒左好少少,都係喉嚨超痛周身冇力,仲要過一兩日先有診所開過年就係咁樣過左了

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

yan12 發表於 19-2-6 07:23
年三十夜晚行花市超級多人,又有幾陣風,心知不妙,昨天訓醒喉嚨勁痛,食住幸福傷心素先。到夜晚仲又暈又全 ...

尋日有啲咳。不過瞓醒一覺、飲多啲水已經好番
祝你快啲好返、身體健康
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

年三十夜晚行花市超級多人,又有幾陣風,心知不妙,昨天訓醒喉嚨勁痛,食住幸福傷心素先。到夜晚仲又暈又全 ...
去政府診所睇,有d會開架。
上年我胃痛,痛到抽筋。都係大年初一自己打去政府診所預約。年初一,仲要冇咩人,唔洗等。
保重,病向淺中醫。

男爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

多謝你祝嗚…仲諗住可以陪下阿囡,全日都痴住張床

wcpcelia    發表於 19-2-6 09:50

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

yan12 發表於 19-2-6 07:33
回覆 crystal媽咪 的帖子

多謝你祝嗚…仲諗住可以陪下阿囡,全日都痴住張床 ...

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆 tester5 的帖子

我試下打電話先唔該你,我唔舒服到只想痴住張床,我家去最近政府診所慢慢行都20分鐘試下先

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

yan12 發表於 19-2-6 07:35

我試下打電話先唔該你,我唔舒服到只想痴住張床,我家去最近政府診所慢慢行都20分鐘: ...
上年,我都係自己一個坐車過去睇咋,叫老公自己帶埋仔女去奶奶屋企拜年,唔想年初一,都要佢地倍我去診所啦。

我自己睇完醫生,食左藥,訓左一大覺,就好好多了。

公爵府

年三十晚喉嚨痛,年初一有少少發冷,今日一醒不停流鼻水

大宅

我個小朋友昨晚都病咗!今天都約咗去看醫生!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

祝早日康復。

我少少病,喉嚨少少痛,心悸,應該係作感冒。

子爵府

yan12 發表於 19-2-6 07:35

我試下打電話先唔該你,我唔舒服到只想痴住張床,我家去最近政府診所慢慢行都20分鐘: ...

過年得13間政府診所開,要上網check邊間近

保重

侯爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

Me too,昨日食咗成藥,好似好d, 點知夜晚喉嚨腫到瞓唔到,起身飲咗幾杯水,食接骨木,再瞓,好似好d, 今晚仲要去睇煙花,帶定口罩

男爵府

回覆 onlam2005 的帖子

接骨木係咩來?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

同病相憐
多休息,飲水,保重

寶石宮

回覆樓主:

早日康復

寶石宮

tsung 發表於 19-2-6 10:57
同病相憐
多休息,飲水,保重

你都病咗?小心保重,早日康復呀

侯爵府

環保接龍勳章

yan12 發表於 19-2-6 10:50
回覆 onlam2005 的帖子

接骨木係咩來?

有豐富維他命C 既植物,制成糖漿或似康鈣c咁開水飲

瑪瑙宮

点解食傷心素,醫學會有診所假期開放名單的

水晶宮

畀面勳章

祝早日康復

大宅

回覆樓主:

到,年廿九開始病,已經即刻睇醫生
初一失埋聲咁滯,依家坐緊喺診所等睇醫生

首頁

尾頁

跳至