懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

懷孕12週,年30晚流血流啡,到qm急症只肯照左心跳,叫我回家休息

我已經有2次19週小產,所以怕宮頸提早開了,原本約了下星期四見qm dr...傾紥宮頸,但現在突然流血流啡,好擔心

邊到有醫生可以幫忙?

大宅

yingnang2007 發表於 19-2-6 13:33
懷孕12週,年30晚流血流啡,到qm急症只肯照左心跳,叫我回家休息

我已經有2次19週小產,所以怕宮頸提早開 ...

佢有無叫你留醫?因為一般急症好多都係照心跳,但留醫嘅會有婦科醫生再睇的
睇你介唔介意新年留醫

因為依家假期私家診所都放假了,一定係去醫院

男爵府

可唔可以去第二間急症室? 我記得我流血醫生都建議留院

大宅

麻每吉 發表於 19-2-6 13:37
佢有無叫你留醫?因為一般急症好多都係照心跳,但留醫嘅會有婦科醫生再睇的
睇你介唔介意新年留醫

醫生話留院只係訓床,所以叫我返屋企休息,跟住我就走了

同埋我怕留院去唔到大便,所以回家
休息看看有無好轉,但流了2天啡還持續

大宅

o12345678 發表於 19-2-6 13:40
可唔可以去第二間急症室? 我記得我流血醫生都建議留院

佢有比我留院,但話無意思,都只係休息,當晚就選擇了回覆

大宅

可以搵鄭昆瑜醫生,佢初4開,我係佢有照過,佢好好的,冇事既唔好太擔心。

男爵府

.鄭醫生好好 朋友宮頸短 搵左佢 bb已順利出生

大宅

yingnang2007 發表於 19-2-6 13:43
醫生話留院只係訓床,所以叫我返屋企休息,跟住我就走了

同埋我怕留院去唔到大便,所以回家

流血一定會開鴨咀鉗睇架,上到婦科病房會有架,因為急症醫生未必係婦科,你觀察住睇下等唔等到私家診所開

(我早期懷孕時都有試過,入急症個醫生通常聽心跳先,好彩嘅遇過QE有醫生係入婦科急症房照埋超聲波,有開鉗睇出血情況,同埋上左房嘅一定上到去有醫生再照的

大宅

小熊珠 發表於 19-2-6 14:18
可以搵鄭昆瑜醫生,佢初4開,我係佢有照過,佢好好的,冇事既唔好太擔心。 ...

唔知佢難唔難bk...初4臨急bk,唔知肯唔肯

多謝你

大宅

o12345678 發表於 19-2-6 14:28
.鄭醫生好好 朋友宮頸短 搵左佢 bb已順利出生

請問你指鄭醫生,是否樓上說那個?你朋友都揾佢檢查嗎?

因為以我所知,唔係個個醫生都識check宮頸!

多謝你幫忙!

大宅

麻每吉 發表於 19-2-6 14:28
流血一定會開鴨咀鉗睇架,上到婦科病房會有架,因為急症醫生未必係婦科,你觀察住睇下等唔等到私家診所開
...

之前出左院休息,現在想挨到初4揾下有無私家醫生給我!

啡還有,但少左,希望頂到,如果初4揾唔到,我都會馬上再入qm...

多謝你關心和回覆,感恩!

男爵府

yingnang2007 發表於 19-2-6 14:57
請問你指鄭醫生,是否樓上說那個?你朋友都揾佢檢查嗎?

因為以我所知,唔係個個醫生都識check宮頸!

係呀 同一人 朋友話政府話冇咩可做 就搵左鄭醫生

男爵府

yingnang2007 發表於 19-2-6 15:00

之前出左院休息,現在想挨到初4揾下有無私家醫生給我!

你初4打去問下,佢星期六都會開
同姑娘講個情況,睇下有無位俾你

大宅

o12345678 發表於 19-2-6 15:30
係呀 同一人 朋友話政府話冇咩可做 就搵左鄭醫生

好呀,謝謝你

大宅

yung0415 發表於 19-2-6 15:58
你初4打去問下,佢星期六都會開
同姑娘講個情況,睇下有無位俾你

好,我暫時知道有2位識宮頸嘅醫生,初4會開,林兆强,鄭昆瑜,我有2個機會,多謝你們!

大宅

yingnang2007 發表於 19-2-6 16:05
好呀,謝謝你

我17w時大出血入院,兩個醫生照過都唔知我咩事,一個話胎盤積血,一個話冇,好求其,最後我出院即刻搵鄭醫生照,佢指即刻搵到邊度出血!我之後都流左兩星期啡就停,不過我係胎盤結構問題,所以都係訓床休息!

大宅

26615337 發表於 19-2-6 16:12
我17w時大出血入院,兩個醫生照過都唔知我咩事,一個話胎盤積血,一個話冇,好求其,最後我出院即刻搵鄭醫 ...

好呀,多謝你分享,信心多了,現在我繼續訓床,頂到初4揾醫生

男爵府

yingnang2007 發表於 19-2-6 16:14
好呀,多謝你分享,信心多了,現在我繼續訓床,頂到初4揾醫生

祝你順利

大宅

o12345678 發表於 19-2-6 16:15
祝你順利

多謝你!感激大家幫忙!

男爵府

我第1胎14週突然宮頸開左小x, 所以我今次有左,一pass左T21, 就即刻去搵私家加托和訓床到生,仔仔平安出世,你都要加油

首頁
12345...7

尾頁

跳至