意見反饋
義工

0-6個月 今日: 10|主題: 28994

初生咩帶bb 成日要Y 帶分開兩隻腳

大宅

國民生產總值:1718

2019新春慶豚圓 2019勳章

對bb 會有影響嗎?

兩個月以下

王國熱話
大圍村屋出租-免佣
金獅花園二期免佣二房一廳
屯門翠濤居業主自讓盤
急售_按8成_屯門龍珠島花園(3房2厠+車位)_...

複式洋房

國民生產總值:154

efren 發表於 19-2-6 19:45
對bb 會有影響嗎?

兩個月以下

唔好話對腳要分咁開 初生連條頸同背脊都未夠硬淨 都唔應該用揹帶 除非係有啲可以加初生墊黎固定佢
我用ergobaby 佢寫明3個月先用得 我地都唔敢太早俾佢用

大宅

國民生產總值:3606

2019新春慶豚圓

對bb 會有影響嗎?

兩個月以下

買番岩條初生岩用既孭帶

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

國民生產總值:30168

2019新春慶豚圓

對bb 會有影響嗎?

兩個月以下

你用邊款揹帶?我用Ergobaby,BB雙腿唔會打直分開的,會好似坐喺度咁自然屈曲。我BB滿月左右開始用(Ergobaby 360 加 infant insert)。滿月之前多數用 wrap,腿都係青蛙仔咁屈曲先啱的。

大宅

國民生產總值:1718

EstrellaDamm 發表於 19-2-7 03:06
你用邊款揹帶?我用Ergobaby,BB雙腿唔會打直分開的,會好似坐喺度咁自然屈曲。我BB滿月左右開始用(Ergob ...

Babybjorn 初生

珍珠宮

國民生產總值:30168

2019新春慶豚圓

efren 發表於 19-2-8 20:55
Babybjorn 初生

我印象呢隻牌子某啲款確有此問題,所謂我買嗰時揀另一牌子(ERGOBABY)。樓上三樓jm張圖好清楚解釋咗邊啲款先好。

珍珠宮

國民生產總值:43123

2019新春慶豚圓

初生BB,我果時冇用揹帶,都係橫抱多

複式洋房

國民生產總值:376

2019新春慶豚圓

對bb 會有影響嗎?

兩個月以下

初生盡量抱同用車啦。我買ergobaby 360初生可用我都唔敢用住。

複式洋房

國民生產總值:465

2019新春慶豚圓

我成四個月先敢揹,如果可以車仔好D,佢地又會成日訓

別墅

國民生產總值:717

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我一直用揹帶,就算橫抱都可以用揹巾,冇咁攰。
而家2個幾月就變返直抱,腳仔都係分開m字腳(好似上面jm share嘅團咁。)
Bb初生脊骨係c字,唔係s型,所以揹巾可以比佢好自然咁c字而唔係特登拉直,等佢再大個啲先會似大人咁s字。

用揹巾我一定會加多條巾喺頸位幫豆丁support 返條頸就真。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.