自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

wewanwan 發表於 19-2-6 22:37
咁你哋通常會喺對方屋企逗留幾多

半日

男爵府

wewanwan 發表於 19-2-6 21:41
新年去 男朋友或女朋友屋企拜年, 識打麻雀啲時間冇咁難過,如果唔係呆坐幾粒鐘都真係幾悶
...

老公識,我原本唔識。62、99同姑9教曉左我,宜家個個星期都打

男爵府

2024勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆樓主:

2個都識,但 c6 唔打, 嫌打得細

男爵府

識識地,不過會中發白叫上,但有時候又會食到糊,盲打又會贏

水晶宮

識, 但佢嘅另一半唔太熟

大宅

識,但最怕同人地長輩打,好麻煩,好易出事
又要識鬆章又要唔得罪人,又唔可以輸太多

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

識!新年先會打一次

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我一家都識
C6本來唔識 係我媽教到佢識 方便"鄧"腳

水晶宮

叫做識
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

wewanwan 發表於 19-2-6 21:41
新年去 男朋友或女朋友屋企拜年, 識打麻雀啲時間冇咁難過,如果唔係呆坐幾粒鐘都真係幾悶
...

識但唔係好叻個啲。但我哋親戚家人都好少打牌。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

識。不過我們新年都冇打架。因為我們團拜只出來食個晚飯就走架喇
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

完全無興趣學

琥珀宮

回覆樓主:

我2個都識,不過我無興趣,老公比較大癮,如果人地叫到會打

大宅

回覆樓主:

我識,佢唔識

子爵府

回覆樓主:

識,不過冇人肯同佢打,因為佢比站長更站長。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我老公識打,年青時仲好鍾意玩添,而家年紀大左,有時係我逼佢同我女家玩。

我地幾姐妹就因為想教媽媽玩而學既,等可以訓練下佢個腦。

不過我女家全家唔賭錢既,計分,所以老公會恰眼瞓架。(我地太慢喇)

媽走左後,我地幾兄妹過時過節都會打一下,都係計下分咋,反而老公無咩興趣囉。

哈,我地既另一半:老公、姐夫、妹夫、阿嫂,打麻雀都叻架﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

靚靚C9 發表於 19-2-6 21:56
我兩個都唔識

X2

子爵府

girlbear 發表於 19-2-7 15:40
我一家都識
C6本來唔識 係我媽教到佢識 方便"鄧"腳

係呀,鄧腳都好呀,有時打得攰或一個行開, 都唔使成個局停曬

子爵府

回覆樓主:

識,不過係站長

子爵府

2521 發表於 19-2-7 18:42
識,不過冇人肯同佢打,因為佢比站長更站長。

哈哈咁可憐冇人肯同佢打

首頁

尾頁

跳至