自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

睇到康姨母出場,突然想,女人都係有野做有事忙好。
生活太安逸太無聊,無事忙就八卦別人管別人。煩!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我睇到15集,覺得好悶,想跳船了
Minniemouse:-P

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

白毛毛 發表於 19-2-6 22:09
睇到康姨母出場,突然想,女人都係有野做有事忙好。
生活太安逸太無聊,無事忙就八卦別人管別人。煩!
...

佢等於現代既e媽姑姐3姑6婆
自己屋企搞唔好
但又鐘意多事理埋人地屋企順便拎著數

題外話,呢套好睇,成日都睇到喊
鬥智鬥力但又唔會成日打打殺殺

水晶宮

minniemouse 發表於 19-2-22 22:07
我睇到15集,覺得好悶,想跳船了

要去到50集後先覺得想追

珍珠宮

ksviola 發表於 19-2-22 22:43
佢等於現代既e媽姑姐3姑6婆
自己屋企搞唔好
但又鐘意多事理埋人地屋企順便拎著數

係,我本來好怕睇大吵大鬧婆媽戲。
呢套鬥得黎算睇得舒服,又有些笑位。
嫲嫲同女角的戲好感人。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

康姨母唔係一般八婆,係公主癌的始祖,慈母一手做出來的惡毒女人,到死一刻仍不知錯(佢及佢的阿媽),愛女鍚女都不可過份盲目,害左佢一生。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

已經睇哂好耐

侯爵府

414928 發表於 19-2-22 23:30
康姨母唔係一般八婆,係公主癌的始祖,慈母一手做出來的惡毒女人,到死一刻仍不知錯(佢及佢的阿媽),愛女鍚 ...

講得好

珍珠宮

414928 發表於 19-2-22 23:30
康姨母唔係一般八婆,係公主癌的始祖,慈母一手做出來的惡毒女人,到死一刻仍不知錯(佢及佢的阿媽),愛女鍚 ...

王老太的縱容,小秦氏的恨同毒,我能理解。
盛老爺最睇到眼火爆,男人老狗婆婆媽媽,黑白不分。女角有父如此實屬天大不幸。

首頁

尾頁

跳至