網購天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

2019新春慶豚圓 2019勳章

珍珠宮

回覆樓主:

主要睇個plan如何、月費幾多,乜嘢名堂無乜所謂。我有米粉卡同小天神卡,可以隨時打上10010轉plan。

大宅

lyh80115 發表於 19-2-8 09:41
主要睇個plan如何、月費幾多,乜嘢名堂無乜所謂。我有米粉卡同小天神卡,可以隨時打上10010轉plan。
...

我係 淘寶問過呢兩款卡,佢話回鄉卡暫時做唔到網上實名認證

珍珠宮

shirleychi 發表於 19-2-20 17:10
我係 淘寶問過呢兩款卡,佢話回鄉卡暫時做唔到網上實名認證

2個方法,深圳買6蚊月費聯通日租卡,打10010改小米卡,5蚊月費,下月初生效;或者内地親朋幫手網購及手機實名,再去聯通過户。

大宅

lyh80115 發表於 19-2-20 17:28
2個方法,深圳買6蚊月費聯通日租卡,打10010改小米卡,5蚊月費,下月初生效;或者内地親朋幫手網購及手機 ...
出卡幾錢張?

珍珠宮

bb12345 發表於 19-3-25 09:17
出卡幾錢張?

唔太清楚行情,但好多地方劏客,有jm買咗張卡首3月要¥99月費;有内地親朋幫手網購的話,唔洗錢都仲得。

珍珠宮

出卡幾錢張?

例如京東有張京粉卡,中國電信,月費5元,1元800MB,填啲資料免費寄送。内地親朋收到激活,之後一齊去營業廳轉名,我有張電信卡就係咁買法。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

出卡幾錢張?

鴨寮街有一檔有得賣,近蛇王果邊既排檔,賣$100

伯爵府

2個方法,深圳買6蚊月費聯通日租卡,打10010改小米卡,5蚊月費,下月初生效;或者内地親朋幫手網購及手機 ...

請問在淘寶買聯通日租卡後, 打10010轉米粉卡, 再上深圳做實名認証得唔得, 或要先上深圳做實名認証後, 才可以轉米粉卡.
我已經有中國電信1卡2號, 朋友都想出大陸電話開銀行戶口, 怕1卡2號銀行唔接受, 所以想出米粉卡.

https://detail.tmall.com/item.htm?id=550023378674&spm=a1z2k.11010449.931864.4.9318509dWwL1OU&scm=1007.13982.82927.0&last_time=1554193779&skuId=3864364710620

珍珠宮

purplechung 發表於 19-4-2 16:49
請問在淘寶買聯通日租卡後, 打10010轉米粉卡, 再上深圳做實名認証得唔得, 或要先上深圳做實名認証後, 才可 ...

回鄉證唔可以網購,要親身去深圳買及即場實名。

侯爵府

我已有一張實名的聯通日租卡,如果轉5蚊月費的米粉卡,是否會無咗在香港接收大陸SMS?

珍珠宮

PaPa 發表於 19-5-5 15:14
我已有一張實名的聯通日租卡,如果轉5蚊月費的米粉卡,是否會無咗在香港接收大陸SMS?
...

我經驗係無咗,要打上10010開通漫遊。

侯爵府

lyh80115 發表於 19-5-5 15:24
我經驗係無咗,要打上10010開通漫遊。

有甚麼要求才可以開通番?
有人話要入¥200去賬戶內先得,唔知真假。

珍珠宮

PaPa 發表於 19-5-5 17:38
有甚麼要求才可以開通番?
有人話要入¥200去賬戶內先得,唔知真假。

當時客服同我對下個人資料就搞掂。

禁止訪問

侯爵府

@[email protected] 發表於 19-5-5 21:37
而家叫星粉卡,同米粉(已停)一樣,上台最少6個月或有¥300餘额才可開通國際漫遊,這樣才可在香港收sms.
...

但要入¥300?我已用咗六個月以上,真的不用入¥300嗎?
月費是否¥5?

禁止訪問

侯爵府

@[email protected] 發表於 19-5-6 00:26
係可以的, 只要夠六個月, 餘額唔需要三百蚊十蚊都得。
但係客服一定話畀你聽唔可以, 你跟住不斷重複一 ...

「親,我要去中國電信廳投訴」
要去得咁盡?

佢之後是否用電話直接回覆你呢?

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊