自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

公爵府

wewanwan 發表於 19-2-7 22:08
好想問下大家,如果以下嘅情況你哋會唔會覺得係我嘅問題?定係我男朋友嘅問題呢?

如果你哋拍拖時已經知道你 ...

就你所舉既例子 唔算惡劣。。

珍珠宮

回覆樓主:

題外話,我真心覺得婚前同居有其重要性。

有啲位我接受唔到,我也不願下半世用來執人手尾。

所以,生活習慣配合唔到的,我會分開。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

子爵府

Nino 發表於 19-2-7 22:14
如果我拍拖時知道對方衛生習慣我唔接受的話,
我會分手。
因為我知道自己忍唔到污糟既人,

對,我要佢改,佢又唔鍾意,又唔開心,又覺得我有問題,有一次鬧交仲講出一句話,我唔似你啲ex咁有潔癖㗎,《 因為我同佢之前係由朋友開始 ,間中都有提及我男友有潔癖》, 即係其實佢都頂我唔順

琥珀宮

畀面勳章

Jane1983 發表於 19-2-7 22:21
我都記得果個post,果位樓主的老公經常去完大大唔冲水,睇怕佢亦唔會洗手。呢d如果男方唔改,分手就分手, ...

果個舖,見個 jm 寫出嚟,我都好似聞到臭,仲點會嫁

子爵府

mother904 發表於 19-2-7 22:15
例如會唔沖涼唔洗頭就上床瞓覺==即係每日都要洗頭沖涼先可以上床瞓?sorry,我都做唔到,我唔中意夜晚洗 ...

但佢個頭有gel頭,好多髮泥喺頭上面, 而且最大問題係佢放工一啲都唔晏,8點前已經返到屋企食既飯, 食完大把時間沖涼

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wewanwan 發表於 19-2-7 22:08
好想問下大家,如果以下嘅情況你哋會唔會覺得係我嘅問題?定係我男朋友嘅問題呢?

如果你哋拍拖時已經知道你 ...

唔好企圖改變別人
只有接受VS不接受
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

I9528 發表於 19-2-7 22:24
果個舖,見個 jm 寫出嚟,我都好似聞到臭,仲點會嫁 :tooc ...

我想知係咪男人去完廁所都唔用厠紙抹乾淨?只係用手撩2撩下面就當抹左?之後亦唔會洗手?

我既另一半係唔沖廁

子爵府

mother904 發表於 19-2-7 22:18
如果佢既衛生習慣惡劣到不可以容忍,應該走人而唔係要求對方改,因為一定死好多細胞都叫唔到佢改,就算答應 ...

你好聰明呀,佢真係提過話唔日日沖涼就可以唔浪費水

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

I9528 發表於 19-2-7 22:12
要睇呢 d 習慣,係一次半次,定日日係咁
例如 : 去旅行 / 返工攰到喊,唔洗頭唔沖涼就瞓,我唔覺係壞習慣 ...

子爵府

wannabe118 發表於 19-2-7 22:21
就你所舉既例子 唔算惡劣。。

同埋仲有食緊飯會撩耳屎周圍彈

琥珀宮

畀面勳章

wewanwan 發表於 19-2-7 22:26
我想知係咪男人去完廁所都唔用厠紙抹乾淨?只係用手撩2撩下面就當抹左?之後亦唔會洗手?

我既另一半係唔沖 ...

問咗老公,佢話呢種,確實好多男人都唔做足

子爵府

貓頭雀 發表於 19-2-7 22:22
題外話,我真心覺得婚前同居有其重要性。

有啲位我接受唔到,我也不願下半世用來執人手尾。

係呀,所以唔好話潔癖呢樣嘢,又或者唔好話同居會令女人蝕底,但問題就真係生活習慣唔同囉

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-2-7 22:26
唔好企圖改變別人
只有接受VS不接受

完全了解呀,我就係知道 唔可能改變佢, 所以想問下我係咪太趕女啫

公爵府

wewanwan 發表於 19-2-7 22:23
對,我要佢改,佢又唔鍾意,又唔開心,又覺得我有問題,有一次鬧交仲講出一句話,我唔似你啲ex咁有潔癖㗎, ...

如果你婚前都無能力改變對方.....咁婚後就更加.....無可能改變他。

男爵府

回覆樓主:

唔係港女,厘啲小事其實幾傷感情,日積月累,對大家的關係係好大傷害。

子爵府

I9528 發表於 19-2-7 22:28
問咗老公,佢話呢種,確實好多男人都唔做足

對對對,所以我就想知道,即使我同佢分手,遇到下一個男人,其實可能都一樣 除非我呢世都唔同男人一齊

大宅

唔港女! 我都鍾意乾淨, 唔係話要整齊但要乾淨
基本野黎

珍珠宮

wewanwan 發表於 19-2-7 22:27
你好聰明呀,佢真係提過話唔日日沖涼就可以唔浪費水

哇,呢種男人咁既說話都講得出
我只會諗到係果種會為了免費雪糕排隊一個鐘既男人
佢地既理財觀係好奇怪㗎

我有個舊同學又係咁
多年來都拍唔到長拖
我地有同學好心提點過佢
但佢自我感覺良好,話總有女人會欣賞佢
救命,咁極品
點欣賞啊

寶石宮

wewanwan 發表於 19-2-7 22:29
完全了解呀,我就係知道 唔可能改變佢, 所以想問下我係咪太趕女啫

與港女無關

琥珀宮

畀面勳章

wewanwan 發表於 19-2-7 22:30
對對對,所以我就想知道,即使我同佢分手,遇到下一個男人,其實可能都一樣 除非我呢世都唔同男人一齊 :ex ...

但,唔沖廁......我忍唔到

首頁
12345...15

尾頁

跳至