自由講場

跳至

首頁
45678...15

尾頁

子爵府

mini1204 發表於 19-2-7 23:13
其實即係佢點都吾會為你改變
你想點
吾係一句為你好就大哂

而家唯有自己改變心態

大宅

nsychristy 發表於 19-2-7 22:14
女人唔使諗要求過唔過份
係你用咩方式同佢溝通可以令佢滿足你

無錯,係對的人就會有啱方法,令到對方變得更好

伯爵府

wewanwan 發表於 19-2-7 23:10
病咗呀,ot到好夜呀,呢啲我都接受到唔沖涼

唉!有朝一日有小朋友你就會明,有時要看情况,要洗手洗脚上床,最多第二日換床單

但大人ot,我都覺得好難唔冲,我忍唔到。

男爵府

wewanwan 發表於 19-2-7 22:27
同埋仲有食緊飯會撩耳屎周圍彈

好核突,好啊伯的行為,話時話,除非佢條件好好,如果條件好一般,真係接受唔到!
我仲港女過你

wcpcelia    發表於 19-2-8 12:25

翡翠宮

wewanwan 發表於 19-2-7 23:15
而家唯有自己改變心態

佢既優點大到你可以接受佢咁吾衛生
老實我接受吾到

公爵府

wewanwan 發表於 19-2-7 23:08
有架, 如果佢真係一無是處我諗我連上嚟問嘅機會都冇因為我已經ko咗佢哈哈
...

如果他的優點大於缺點很多倍 ? 咁你唯有包容他的缺點了,又或者你每日親自幫他沖涼洗頭/一齊沖涼。他不沖涼的原因是因為太累? 如果你幫他沖涼洗頭....對他來講是一種享受,這樣他就不再抗拒每晚沖涼啦 ?(你可以試吓,睇吓是否行得通 ?)

珍珠宮

樓主,如果你同佢結婚後包你後悔,佢嘅衛生習慣太恐怖,即時想起愛回家入面個熊樹仁

男爵府

要改變到其他人的習慣唔會無,只係好小
也最好不要妄想

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

wewanwan 發表於 19-2-7 22:13
多謝你嘅回覆 ,我只係諗,我唔係要求佢要一日沖三次涼, 每次要洗手抹手, 但我只係好基本嘅要求, 夜晚 ...

其實咁基本都做唔倒,你唔好預佢會改,更唔好以為自己會包容到佢。。。

侯爵府

回覆樓主:

你嘅要求好正常,我老公唔算好乾淨,但都一定瞓前沖涼,刷牙,洗頭, 男人洗頭好方便,洗完一陣就乾。 反而我就隔日洗頭,同埋我要朝早洗頭的,因我頭髮好煩,夜晚洗第二朝會好鬆散好攣。

子爵府

回覆樓主:

睇你都忍唔到,得幾個可能性
1.分手唔好結
2.你變:去鄉下地方鍛煉自己真正接受到
3.佢變:為公平起見,如果要對方變,我會俾佢要我變另一樣嘢,大家都有嘢改,公平啲

大宅

多謝你嘅回覆 ,我只係諗,我唔係要求佢要一日沖三次涼, 每次要洗手抹手, 但我只係好基本嘅要求, 夜晚 ...

過唔過份唔係淨係睇你點諗,重要睇埋對方點諗,因為另一半覺得要求唔過份,就理直氣壯去迫對方就範,就算迫到,個心都唔舒服。對段感情同關係都冇幫助。
url=http://www.TickerFactory.com/]
[img][http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20100203/dt/12/k/e75b/preg.png[/img]
[/url]

侯爵府

你講既呢啲衛生習慣我覺得係正常人會做既嘢。我6299又係著住對出街鞋喺個廳度行 好彩我老公唔係咁
如果唔係我應該拍拖嗰陣分咗手。我自己係好愛乾淨既人。

珍珠宮

2024年龍年勳章

我覺得就算幾愛都改變唔到佢的了, 如果你接受不了唯有分手.

但我都有諗下...如果我老公係咁, 我又好想同佢一齊又頂唔順咁我會點做呢...

我或者會買張大D的皮SOFA (一定要皮, 容易清潔) 同佢約法三章, 總之佢O個日未沖涼洗頭就當晚瞓SOFA我自己瞓床, 佢有沖咪比佢入房瞓羅.

呢樣叫做我可以接受而又可以同佢一齊生活到老的方法, 係有少少擔心佢反口, 唔沖涼唔洗頭照瞓上我張床羅.

如果佢肯照咁樣的話, 我都會想同佢白頭到老, 因為佢對我好又真係好錫我, 我都唔想為了衛生問題而放棄一個信得過又可以白頭到老的男人.
希望每天開心渡過 ;-)

子爵府

Jessy 發表於 19-2-7 23:28
我覺得就算幾愛都改變唔到佢的了, 如果你接受不了唯有分手.

但我都有諗下...如果我老公係咁, 我又好想同佢 ...

對對對最好買多一張梳化床

子爵府

wewanwan 發表於 19-2-7 23:13
是的,佢埋怨我有潔癖,我埋怨佢連個人衛生都做唔好

從我這第三者角度去睇,妳男朋友無妳講到咁污糟,而妳又佢講到咁潔癖 。但雙方都需要為對方的標準「遷就」一吓,「衛生」這只是少議題,成世人要一同生活,有更多更重要的事情要磨合。

珍珠宮

如果你不能忍
佢又不能改
咁你話可以點?

子爵府

迷你人 發表於 19-2-7 23:17
好核突,好啊伯的行為,話時話,除非佢條件好好,如果條件好一般,真係接受唔到!
我仲港女過你 ...

問心同佢一齊好開心,因為佢係一個好無聊既人,成日講啲笑話搞到我明明嬲緊都笑返,係唔會悶親

子爵府

美之選468 發表於 19-2-7 23:17
如果他的優點大於缺點很多倍 ? 咁你唯有包容他的缺點了,又或者你每日親自幫他沖涼洗頭/一齊沖涼。他不沖 ...

但太耐累都應該要沖涼㗎?因為呢啲係個人衛生問題。太累又唔見佢唔食飯

侯爵府

wewanwan 發表於 19-2-7 22:38
佢係滴到我個廁板同地下都有

我老公話正常男人唔會屙尿屙到周圍係,除非嗰度有啲問題wor,老人家機能衰退無得好講啦。

首頁
45678...15

尾頁

跳至