懷孕前後

跳至

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

現在21周,一時仰睡,一時側睡,曾經問過醫生,幾時要開始側睡?但是她的答案hea答....只要你舒服就可以了。有無媽媽係成個孕期都係仰睡都無問題嫁?因為上網睇又話要左側睡,搞到我訓得吾係幾好。我想仰睡會訓得好啲,謝謝大家解答

大宅

Hahahagirl 發表於 19-2-7 22:46
現在21周,一時仰睡,一時側睡,曾經問過醫生,幾時要開始側睡?但是她的答案hea答....只要你舒服就可以了 ...

其實醫生真係無hea你
硬要你瞓個唔舒服姿態
你都唔會自在
我自己都係以舒服為首要

別墅

我一路仰睡到依家34週,瞓得好先最重要
咩左側右側其實係唔關事

如果真係咁緊要呀,我諗每次產檢每個醫生都會講
係咪?

唔好亂信網上嘅消息,自已感覺最重要
加油!

FB體驗帳戶

現在21周,一時仰睡,一時側睡,曾經問過醫生,幾時要開始側睡?但是她的答案hea答....只要你舒服就可以了 ...

其實無所謂~自己舒服最緊要~
不過到後期其實都唔會仰睡~因爲真係會好唔舒服~
我後期係左右側咁轉住黎訓~因為訓死一邊~會手痺(emoji)

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

上胎keep住則睡無問題,今胎一則睡個肚就係咁郁、頂頂下,25wk+ 最好訓既姿勢暫時係平訓
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

子爵府

2019新春慶豚圓

事實真係你覺得舒服就可以。
訓平子宮會壓住血管,血液巡環唔好,你自會覺得唔舒服。 但如果子宮甘啱唔壓得哂,血管巡環ok 你無唔舒服,甘咪可以照樣平訓囉。 幾多週會壓到唔舒服人人唔同。

大宅

21w我醫生已經建議我靠左側瞓了,佢話唔使完全側哂,搵毛巾或攬枕攝住輕輕墊高右邊身就ok。個個醫生唔同講法,揀得個醫生信佢就好了,不過唔好俾壓力自己,我個肚仲未好大,有時瞓醒都變咗仰睡或轉咗另一邊身,相信都應該唔會太大問題。

複式洋房

2019勳章

雖然上網係話最好側睡,不過睇過幾個醫生,都係話最緊要瞓得舒服。到咗後期瞓唔著,邊個姿勢令自己舒服易啲入睡就唔理啦,瞓到就瞓,唔舒服個身體自然會調整,唔需要太在意網上嘅訊息,都係請教返醫護人員嘅建議最好。

大宅

到後期自自然然會打側,因為舒服啲,唔洗壓住自己好辛苦。我都覺得自己舒服就好,因為我訓到打風咁,強迫自己點訓,訓得好差

大宅

E生講得啱,只要你自己覺舒服就得

子爵府

2019新春慶豚圓

個醫生無hea答你,佢講得啱自己舒服就得

別墅

回覆樓主

因為失眠,我試過很多方法終於有個心得。
我用成張被弄了大山丘,下面有一個枕頭,頭就瞓係枕頭位,然後背、腹至臀部瞓在那山丘上,好舒服。有得用張被墊大肚腩外,又可欖住張被。買過墊肚的產品不是太硬就太大,令睡姿生硬。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊