時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ning.. 發表於 19-2-12 11:32
係囉!你真有心!出個非常識題嚟講 唔知要幾耐,無限 loop 十幾頁

人哋前面一早答咗係學你(無限 ...

佢仲要大大聲講佢係無證據,又出個咁嘅帖,完全唔覺佢自己有問題,恬不知恥

StrawberryLove 發表於 19-2-12 11:25
我咪話我無證據囉,我危言聳聽完,路過BK ,然後我唯恐天下不亂,用2隻手指將我聽到既打出黎。

你既證據呢,一直都話姑拉老公做救護車主任,但又拎唔到實質證據證明自己講既係啱。
唉~ 講野合理少少原來就有人信,唔怪得香港咁多騙案。我就係覺得不合理先出post,唔明點解一定要permission + 回鄉卡先可以去救人。你又無證據證明可以去住車拎permission,點信你呀,但又真係有人咁信你。 ..

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

StrawberryLove 發表於 19-2-12 11:34
係,搞到我鬼咁開心,開工咁多人陪我吹水
當水咁吹,開帖搵水魚。都要作得合理啲囉!

開帖嗰個話 #稍為正常都知唔會等咁耐,你啲無限loop 、無限放大,吹得就吹…

信你的話!真係自求多福的會員,俾係當玩具咁耍!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

StrawberryLove 發表於 19-2-12 11:39
人地都無證據都可以講到實牙實齒
我知我講既係真既咪夠,好心分享討論,但惹黎攻擊。 前十幾頁 ...

你係開舖嗰個,係有責任為你自己開嘅主題確定真實性,你開舖連你自己都冇辦法提供證據,咁我覺得有問題囉,俾其他會員話你危言聳聽,並不誇張喎

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

StrawberryLove 發表於 19-2-12 11:32
咪呀~ 咪信我呀~ 一陣救護車一分鐘內到,稔住去埋個廁所先上救護車都唔得
...

我信要申請PERMIT,不過其他野就要有事例先會信,任何人對緊急事故都無理由無慢手腳,如果申請真係耐到救唔到人,我絕對會好似你一樣提人小心D,之不過宜家係唔知幾耐。 可能你覺得無論幾耐都唔合理,但一件事既存在點都有D原因,要了解先有得討論。

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 19-2-12 11:39
佢仲要大大聲講佢係無證據,又出個咁嘅帖,完全唔覺佢自己有問題,恬不知恥
佢話好心提下嘛!加句 空穴來風未必無因

佢睇見啲無常識的人,為佢啲吹水留言心慌慌,可能好治療佢呢!

象牙宮

ning.. 發表於 19-2-12 11:41
當水咁吹,開帖搵水魚。都要作得合理啲囉!

開帖嗰個話 #稍為正常都知唔會等咁耐,你啲無限loop 、無限放大,吹得就吹…

信你的話!真係自求多福的會員,俾係當玩具咁耍!..

咁佢可能都只係想令人云亦云,不求甚解嘅會員相信,冇諗過要令精明嘅會員相信,因為都冇可能

象牙宮

StrawberryLove 發表於 19-2-12 11:46
咁我稔大家都唔好再上bk 。BK 有幾多舖係無證據?就算無證據,BK 某D 人都撐架啦,有分別? 其實報紙都唔應該睇,因為都係經過記者隻手寫出黎。..

唔係喎,有關時事嘅,好多時會員都會貼出出處,好似你咁不負責任開舖,好似比較小數

侯爵府

StrawberryLove 發表於 19-2-12 11:44
係香港境內開間大陸醫院? 你有機會用到內地口岸既醫生既話,分享下用後感。
醜化成件事?點醜化呢?我提 ...

以你嘅思維,全世界都好危險架,人咁多,醫生護士同救護員都咁少,有事真係唔知點算。
Permission呢樣嘢,你答咗其他人先啦,你假設咁多嘢。

象牙宮

ning.. 發表於 19-2-12 11:49
佢話好心提下嘛!加句 空穴來風未必無因

佢睇見啲無常識的人,為佢啲吹水留言心慌慌,可能好治療佢呢!

講一啲冇證據嘅事,就係好心提?好心做壞事

禁止訪問

象牙宮

calvin1230hk 發表於 19-2-12 11:52
以你嘅思維,全世界都好危險架,人咁多,醫生護士同救護員都咁少,有事真係唔知點算。

Permission呢樣嘢,你答咗其他人先啦,你假設咁多嘢。..

佢而家轉移視線,猛咁追問人哋個老公

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 19-2-12 11:54
佢而家轉移視線,猛咁追問人哋個老公

轉咗好耐啦! 東拉西扯。
其實攞出嚟討論係冇問題,有不足嘅地方要改善,大家都希望做得更好。
但係D標題黨,斷章取義,危言聳聽,惡意抹黑果類就好討厭囉。

象牙宮

StrawberryLove 發表於 19-2-12 11:59
講左,from 救護員朋友。佢答我「內部野,小市民邊度會知,總之我接到高鐵call,又遲左到既,我會同D 客仔講,唔好意思,要你久等。」如果睇我history 就會知我唔多出post,唔通我就係為危言聳聽,嘩眾取寵,杞人憂天而出post 咩,真係貪得意咩。

其實,真係同我同我朋友無關,又唔會搭高鐵,佢又係接到order 照做。如果覺得不負責任,資料不全,真係可以唔信。 我資料係得咁多,我知要等幾耐就會post 出黎。但無文字證據,無link 你地都唔會信架啦。..

好多網上嘅誤傳,就係from 朋友,朋友嘅朋友,朋友嘅朋友嘅朋友,咁叫證據?連名同姓都冇

禁止訪問

象牙宮

StrawberryLove 發表於 19-2-12 12:00
錯!係姑拉個老公! 咁人地高級D 應該有證據,咪問下佢有無,問極佢都唔俾,又顧左右而言他。最搞笑,你地 ...

首先,因為係你開舖,先會有哩個話題,你冇證據就提起件事,跟住就問返人攞證據,係咪你錯先呢?

首頁

尾頁

跳至