時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

calvin1230hk 發表於 19-2-12 12:01
轉咗好耐啦! 東拉西扯。
其實攞出嚟討論係冇問題,有不足嘅地方要改善,大家都希望做得更好。
但係D標題 ...

咪就係囉,討論冇問題,但一開始,已經話攞permission浪費好多時間,但跟住嗰句樓主話唔知搞幾耐,咁即係耐定唔耐? 佢自己前後兩句都有矛盾,但佢結論係會延誤救治,好搞笑

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

StrawberryLove 發表於 19-2-12 12:04
又真喎。
但有link 都唔代表真。係咪!?
所以是但啦,無事咪無事,有事咪事後檢討

咁你攞條link出嚟等大家睇下先啦,唔係求其話朋友就叫上討論區嘅人信呀? 你就係咁而信咗跟住開哩個舖嚟講呀?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

StrawberryLove 發表於 19-2-12 11:39
人地都無證據都可以講到實牙實齒

我知我講既係真既咪夠,好心分享討論,但惹黎攻擊。 前十幾頁。 你估我唔知唔合理? 就係覺得不合理先拎出黎講。 點知有人咄咄逼人,話人危言聳聽,又幫呢個政策制度提供左一個合理解釋,咁信佢咪得。
你知唔合理拎出嚟討論,人哋講到個合理的解釋出嚟!

做咩講得咁晦氣,你都係志在吹水啫!有人陪你傾仲俾埋合理解釋你,賺哂啦你~

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

StrawberryLove 發表於 19-2-12 12:00
錯!係姑拉個老公! 咁人地高級D 應該有證據,咪問下佢有無,問極佢都唔俾,又顧左右而言他。最搞笑,你地 ...

係你話高級 d,我從來無講過
不過,屈人係你常用手法嚟

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

StrawberryLove 發表於 19-2-12 12:15
救護主任唔係高級D 咩 我fd 柴都未有,救護主任點都有一粒花喎

攞3粒花出嚟啦,證據呀

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

StrawberryLove 發表於 19-2-12 12:09
你咁講,我又真係好似賺左
原來唔合理既野,唔可以拎出黎討論
唔係!

不過,你自己都話#稍為正常都知唔會等咁耐

但係你前面十幾頁的留言,自己明知唔耐,但不停重複唔知幾耐嚟loop ,和見你對附和、認同的人嘅態度。

我覺得你似在玩啲分析力低會員囉!

禁止訪問

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 19-2-12 12:05
咪就係囉,討論冇問題,但一開始,已經話攞permission浪費好多時間,但跟住嗰句樓主話唔知搞幾耐,咁即係 ...

仲要自圓其說,講到D醫生同護士嘅能力不及救護員先誇張。

象牙宮

StrawberryLove 發表於 19-2-12 12:14
嗯~你咁縮短講完,我完全明點解你地覺得不合理。 我有追問朋友,究竟要拎幾耐,佢都係答唔知要幾耐,等中 ...

即係 ~ 你冇資料來源

你真係賺晒,咁多人陪你吹咁耐水

象牙宮

calvin1230hk 發表於 19-2-12 12:32
仲要自圓其說,講到D醫生同護士嘅能力不及救護員先誇張。

佢而家話佢講錯,跟位追住反駁佢嘅人,其實~哩個舖,係咪揾水吹咋?

禁止訪問

象牙宮

StrawberryLove 發表於 19-2-12 12:29
我都唔知原來「唔知要等幾耐」=「一定會好耐」或「357日」

「唔知要等幾耐」,即係可快可慢。一直都係講緊,「唔知搞幾耐」「要等」「等得耐有機會廷誤救治」。

「稍為正常都知唔會等咁耐」指「357日」唔好斷章取義。 ..

可快,哩句你自己都反駁咗你開哩個舖啦

象牙宮

StrawberryLove 發表於 19-2-12 12:35
「係拎permission 呢度會浪費好多時間,亦唔知要搞幾耐,有機會令傷者/病人由輕微變嚴重」

1. Permission ...

不如你確定咗救護員拎permission救人嘅手續係點先再討論啦,討論一啲唔知係唔係嘅事實,真係吹水咋喎

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至