自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

大宅

細細聲 發表於 19-2-8 10:14
都53歲,先發現有緣無份

雖然咁講好缺德,但我覺得係報應 ,她不是好人

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

rayrayus 發表於 19-2-8 21:57
係,佢後生時大把男朋友,隨口都噏到半打,林利雷有暉錢嘉樂祁文傑潘源良許願...後生時男人願意等,但到你 ...

一SEARCH真係好繽紛~

李麗珍又靚又索,情路不繽紛就怪。十七歲中五畢業後入行拍電影開始,她
第一次……拍拖,就奉獻了給狄波拉胞弟柏德烈,可惜得兩年貨仔。因珍妹與小虎隊成員林利合作電影《瘋狂遊戲》時撻着,但不久又翻撻舊愛。

20歲青春少艾,珍妹拍潘源良處男執導的《戀愛季節》,一撻即着,
介入阿潘的婚姻,致對方離婚。當時潘源良更寫了首《最愛是誰》冧珍妹。多年來二人四度離合,未知有否第五度呢?

早年以帥樣及才華見稱的漫畫家祁文傑,都拜倒珍妹石榴裙下,二人87年邂逅,不過快來快去,拍拖不夠一年BYE BYE。

八八年珍妹拍電影《殭屍叔叔》搭上錢嘉樂,雖然嘉樂仔當時不算型英帥,但他與珍妹卻出奇地合襯,拍了兩年拖。當時珍妹更形容嘉樂仔是「一生中最愛」,冧死。

九四年珍妹公開跟太極主音雷有暉拍拖,Patrick愛到珍妹死死吓,拍拖不久便宣布訂婚。以為娶硬,豈料殺出程咬金許愿出來撬牆腳,一年多便玩完。

珍妹跟許愿因一次撞車意外而撻着,九六年於加拿大閃婚,同年誕下女兒許倚榕,被外界指是「美女與野獸結合」。有傳二千年許愿破產,珍妹有感缺乏安全感而成離婚導火線。

零四年跟許愿正式離婚後,珍妹介入了已婚髮型師Jacky Ma婚姻,事後馬太出書大爆三人迷幻性史,轟動全城。

每段情都深刻又夠話題,好睇過煲劇。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cinda72. 發表於 19-2-9 00:28
有時timing都好重要既
適當既時候,適合既人選出現,先會合得埋
年少輕狂珍妹都唔係唯一一個

同JACKY MA 果時都3到尾啦..仲輕狂?

禁止訪問

珍珠宮

bing-jing 發表於 19-2-9 00:02
吸煙 定 食煙

吸煙,當時有買本書刨,未有陳冠A事件當故仔睇,宜家信晒,以前真係用菲林相機,冇圖冇真相

伯爵府

jiji2 發表於 19-2-8 23:38
我之前都係有個10幾年既男人追過我
又係經濟OK, 外表普通
但我覺得要諗既唔係有冇錢唔係靚唔靚仔...

多謝你,道理我明,但相信唔會有女人會對一個年紀大而外表普通的男人有feel, 男人要起某方面有才華(這個男人在某方面的確很有才華有d名氣但離開了他的專業就是普通的「老人家」)或對女方非常之好才令女方產生好感繼而有feel, 要時間羅,怕男方無耐性都走了,唔緊要就看緣分啦

伯爵府

my005 發表於 19-2-8 10:24
為何離別了,卻願再相隨。
為何能共對,又平淡似水。

作詞:潘源良

像流星 閃出愛情 一刻也長記於心
但浮生 飄忽似雲 分開了難再走近

So Kiss me goodbye 有緣沒有份
都珍貴有過一刻跟你共行

只想一生 都記往你的吻
他鄉里 作我心窩裡孤燈
Kiss me goodbye 愛是從來沒缺陷
不可以 共對一生 心也是真

留往這刻 盡情來熱吻
忘記淚痕 Kiss me goodbye

任時光 衝擊愛情 洗出我和你的心
願明天 一身客塵 彼此也能再走近

水晶宮

good_pig 發表於 19-2-9 01:46
一SEARCH真係好繽紛~

個個男人都咁愛佢、真係唔止靚咁簡單

大宅

回覆樓主:

原來潘源良回應左一句, "相濡以沫,不如相忘於江湖⋯"

好有意思

公爵府

luckybaby2011 發表於 19-2-9 09:23

靚之外,應該有其他吸引之處

水晶宮

20462046 發表於 19-2-9 10:06
靚之外,應該有其他吸引之處

好瘋狂投入愛既女人、但日常相處應該好攰、係潘生愛左佢咁多年、其他都好像來得快去得快、所以放過潘生啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

細細聲 發表於 19-2-9 10:05
原來潘源良回應左一句, "相濡以沫,不如相忘於江湖⋯"

我反而好欣賞這個回應

水晶宮

db7mu23 發表於 19-2-9 08:53
作詞:潘源良

潘生係有材。

大宅

Angelice-BeBe 發表於 19-2-9 10:30
我反而好欣賞這個回應

係! 原來潘源良用左三十年時間去愛李麗珍,為佢付出。。但李麗珍其實只係等左呢兩年

"但相濡以沫,即使更美,也不是莊子認為最理想的狀態。他在提醒,如果是掏盡了心思才能動容對方,才能把愛續命,這樣痛苦的戀情在生活裡充斥着負能量。何不灑脫放手,小水窪外面有更大的江湖,回到各自的天地"

潘源良用左三十年先肯放手

水晶宮

細細聲 發表於 19-2-9 11:05
係! 原來潘源良用左三十年時間去愛李麗珍,為佢付出。。但李麗珍其實只係等左呢兩年

"但相濡 ...

呢個回覆
係李麗珍最荒唐最失意既時候、佢陪住李企返起身、其實已經係最愛既表現、不過人枉枉唔識珍惜所擁有

子爵府

Angelice-BeBe 發表於 19-2-9 10:30
我反而好欣賞這個回應

X2

翡翠宮

鴨鴨比 發表於 19-2-9 02:03
吸煙,當時有買本書刨,未有陳冠A事件當故仔睇,宜家信晒,以前真係用菲林相機,冇圖冇真相
...

嘩,你買左本書睇呀

大約講D 咩架?

公爵府

luckybaby2011 發表於 19-2-9 09:23

我覺得佢係識耍手段,耍到啲男人圍住佢轉

靚嘅女人唔係只係得佢一個,男人都會貪新鮮,或者男人都會攰,靚唔係大晒,況且後生又靚過佢嘅大有人在,覺得佢係似靚行兇, 唔鍾意佢

嗰陣時馬太有講,話同佢上床好似做緊戲咁,話佢好識做戲,即係好識得點樣對付啲男人

首頁

尾頁

跳至