自由講場

跳至

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

有家教的小朋友, 值得讚賞~

參加研學活動的內地小學女生呂鎂熙,早前入住湖北咸寧市一間酒店時,意外打破一個玻璃杯後,主動在房內桌上留下30元人民幣(約36港元),並在一張留言紙條中道歉。酒店為鼓勵其誠實舉動,決定將錢退還,並同樣留下紙條留言。客房部主管指,當日房務員在清潔房間時,發現桌上的紙條及錢鈔。呂鎂...

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/927970-中國-內地小學女生打爛杯主動賠錢+獲酒店員工大讚有誠信

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

手字靚到呢!

大宅

2019新春慶豚圓

大力大力 發表於 19-2-8 13:53

字好靚

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

2019新春慶豚圓 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

大力大力 發表於 19-2-8 13:53

公爵府

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

講真,有d 大陸人,比起香港人仲好好多
住完房,用左既野,會自動放低錢
香港人?攪到你亂78糟都唔認衰,認為比左錢就應該做到人死架!

cissie    發表於 19-2-8 21:42
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

子爵府

有家教的小朋友

珊瑚宮

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

cinda72. 發表於 19-2-8 16:08
講真,有d 大陸人,比起香港人仲好好多
住完房,用左既野,會自動放低錢
香港人?攪到你亂78糟都唔認衰,認 ...

睇過討論區一個post,,講租日本某service apartment酒店,講明客人要清洗用過的餐具。
十個有八個都話知道都唔會洗

不過,無賴不分種族。到到都有好人壞人。

水晶宮

白毛毛 發表於 19-2-8 16:18

睇過討論區一個post,,講租日本某service apartment酒店,講 ...

洗?唔用毛巾抹鞋都2偷笑啦
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

複式洋房

2019新春慶豚圓

嘩香港人都做唔做,真係超越香港

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好過某些口頭上有承擔啲所謂高尚高質素人仕
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

彩鑽殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

伯爵府

回覆樓主:

還寫上自己的學校名字, 真的好乖,我也要學起來

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊