自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

新正頭想笑下,我黎先(拿,我笑點好低架,唔好見)

有個中同屋企遺傳多白髮,由十幾歲開始比我地叫做 阿婆,叫左十幾年雖然佢依家已經染返黑髮

我媽個表妹,由細到大都電髮,比佢地叫 攣毛細個聽覺得好搞笑

尋日喺街聽到有人叫個朋友做 左輪,覺得好型

男爵府

回覆樓主:

朋友中有人英文名叫Jose,大家私底下叫佢豬兜,但聽聞有次有人口快快叫咗出嚟

子爵府

回覆樓主:

我有個朋友11幾歲已開始叫阿公,但唔知點解有咁花名

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章

大學時個教授,姓唐,好長氣,一句說話重複幾次,我哋叫佢唐三藏

大宅

keikeicat 發表於 19-2-9 12:40
朋友中有人英文名叫Jose,大家私底下叫佢豬兜,但聽聞有次有人口快快叫咗出嚟

...

我有朋友個朋友,叫差唔多名,花名雀屎

大宅

chungsfamily 發表於 19-2-9 12:45
大學時個教授,姓唐,好長氣,一句說話重複幾次,我哋叫佢唐三藏

咁真係好長氣

wcpcelia    發表於 19-2-9 16:46

大宅

野原美冴 發表於 19-2-9 12:44
我有個朋友11幾歲已開始叫阿公,但唔知點解有咁花名

你個朋友係咪姓蘇架

大宅

我阿媽女有時叫我做阿毛,來沿不明,不過近年少左叫

伯爵府

2019新春慶豚圓