想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

做公家症前驗過好多野,先生同我都驗唔出有咩問題,連宮腔鏡同腹腔鏡都做埋,都無明顯的原因,如是者上年10/2018 進行iui, 一向都有中醫調理開,當然iui 沒成功之餘,覺得經血變得更少,本身都已經少,覺得血量比做iui前減半。

今個cycle D11決定去照下,點知內膜得0.4,然而醫生完全找不到優勢蛋,以往自己都識排卵,簡直睛天霹靂,一臉茫然,做個iui都咁 都唔知路該如何走下去,想做ivf 但唔敢諗

大宅

heitc 發表於 19-2-9 18:12
做公家症前驗過好多野,先生同我都驗唔出有咩問題,連宮腔鏡同腹腔鏡都做埋,都無明顯的原因,如是者上年10 ...

我都係,我iui完之後果次m,得第一日多m,平時第一二日都多,第二日時好少m流出黎,去廁所先會屙到m出黎,屙出黎都仲係多嘅,但多左血塊,我平時m完全無血塊的,之後成程m得5日,第6日已經普通白帶返,無啡白帶,平時要第7日先啡白帶,5,6係啡m

大宅

heitc 發表於 19-2-9 18:12
做公家症前驗過好多野,先生同我都驗唔出有咩問題,連宮腔鏡同腹腔鏡都做埋,都無明顯的原因,如是者上年10 ...

你內膜4mm咁薄,應該未準備好,所以d卵泡都未長到優勢,你可能呢個月遲排卵姐?我平時都係內膜有7,8mm先有優勢卵泡
無優勢卵泡,咁基礎卵泡有幾多?

複式洋房

nanababyhope 發表於 19-2-10 00:06
你內膜4mm咁薄,應該未準備好,所以d卵泡都未長到優勢,你可能呢個月遲排卵姐?我平時都係內膜有7,8mm先有 ...

基礎卵泡係咪要抽血先知? 照陰超醫生又無話基礎卵泡有幾多。

子爵府

2021勳章

回覆 heitc 的帖子

你IUI 個次係食排卵藥?

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 19-2-10 20:42

你IUI 個次係食排卵藥?

打針⋯

子爵府

2021勳章

I see 如果你諗住行IVF個步,要調理吓養卵養內膜先好試

大宅

heitc 發表於 19-2-10 20:23
基礎卵泡係咪要抽血先知? 照陰超醫生又無話基礎卵泡有幾多。

基礎卵泡係m第三日照

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 19-2-10 21:58

I see 如果你諗住行IVF個步,要調理吓養卵養內膜先好試

而家或者都唔敢諗住勒

複式洋房

nanababyhope 發表於 19-2-11 18:17
基礎卵泡係m第三日照

明白⋯thanks

首頁

尾頁

跳至