自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

beehoneybee 發表於 19-2-10 10:11
返而唔明點解開鋪,咸魚青菜各有所愛,人地用乜關你叉事。

了解下呢個世界啫 我又唔可以無啦啦係街頭問人點解用名牌, 有幾錢身家。

多謝其他jm 回答就真。

伯爵府

剛出來工作時LV 三千幾,C就7、8千,最豪真係試過一次買二個LV手袋一個銀包;反而而家真係唔捨得

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無買名牌,簡單舒服為主

要買名牌可以無負擔咁買,但唔好呢樣。

公爵府

crystal媽咪 發表於 19-2-9 22:19
幾多錢嘅袋先算係名牌袋??
有啲人覺得五、六位數字先算係名牌

有point,名牌袋的定義已經是人人不同,我有朋友買H買到一定要珍貴皮及每年也被邀請自訂的個人袋級數,她才滿足,普通的十萬八萬的,她也冇興趣。奢侈品永無止境的,她自己搵得多,又駛得多。她換的歐洲車,才真是奢侈消費,所以手袋真是有限錢,為什麼有人睇咁重?仲未計物業
大把有錢女人有幾間樓,也不用追手袋來満足自信心

男爵府

DonnieBB 發表於 19-2-10 01:41
果次唔係叫sale, 係因為歐元跌, 調整價錢。
我都襯後期唔駛排隊入過貨

係咪幾年前既事?嗰日中環好多OL 蛇王走左去買袋

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

moniko 發表於 19-2-10 10:21
了解下呢個世界啫 我又唔可以無啦啦係街頭問人點解用名牌, 有幾錢身家。

多謝其他jm 回答就真 ...

你太八卦小心bk口水

禁止訪問

伯爵府

mln 發表於 19-2-10 01:37
咁coach同salad比較邊個會比較名牌啲呢?

咁我冇了解過salad喎,是不是salad?我見過D人用寫住saland ,連街邊都有A貨
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

moniko 發表於 19-2-9 22:08
見到批鬥post, 不如大家分享下, 要有幾多錢你先會好舒服咁用名牌袋? 或者有名牌既你, 大概係咩資產狀況 ...

名牌都有平有貴。
名牌都可以分期。
唔明白名牌唔名牌有咩好討論。

用袋,我鍾意就買,唔理係咪名唔名牌。
只要係我喜歡既,環保袋又可以、名牌袋都可。
但我唔會為左名牌,買個自己唔鍾意、唔會用既袋;我對自己好誠實、我要對自己好好架~

伯爵府

selinwong 發表於 19-2-10 08:34
Burberry 乾濕褸就吾是制服?

MK 即頭見到10初歲靚妹。阿嫂, 大量B6買。即頭好似Salad袋咁多人用。Outle ...

冇錯你講得好啱,是我出trip必備的制服,香港的天氣唔多啱,出外工作就唔錯但冇法,佢有實用功能,著一件制服我帶少幾件衫呀

LV更加制服呀,我C6上個世紀買的當年個speedy三千元唔多人用,依家好似過萬好耐冇用了
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

男爵府

ash_yehyeh 發表於 19-2-10 10:08
係呀,呢類偉論係BK特色

現實世界係比較少見

睇BK呢類post就好似睇周星馳式喜劇,娛樂性豐富你講買名牌即刻有人衝出來教你錢應該點洗,又假設你一窮二白死慳死抵都要虛榮。講關於靚唔靚嘅post, 又有人貼埋相話自己好掂(遮晒最重要嘅眼/口/鼻),最好笑係竟然有人讚靚,個一刻先明白李嘉欣唔靚因為佢無遮住塊面,唔怪得流感高峰期多咗靚女

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

IloveJJ 發表於 19-2-10 02:35
後生有好多屋企好有錢的,用名牌其實無乜野。老公銀行有後生一返工戴隻十幾萬既錶,仲貴過老闆嗰隻,無乜 ...

我都知唔出奇,我老公讀緊大學都已經揸新車返學。

但我回緊果位jm話就算搵最低工資都係兩個月糧就買得起cc 入門版,講真,如果有家底,邊洗諗賺幾錢去買入門版呢?直接買bkc 都仲得但如果無家底,慳住去買,都唔叫買得起啦,叫買得到je

伯爵府

我唔知人地講乜自信出塵我淨係話似制服,係用果個手袋,順手伸出來一定係嗰隻鈪,再望下一定係嗰對耳環,用來一定係嗰對乜扣鞋,咁樣成set,一連幾個都係咁著,見得太多就係似制服囉
我老闆娘果D名媛,梗係習慣用名牌,但總唔見佢成set制服一齊上個喎,一個鑲鑽CC袋閃死你啦洗乜著一套制服呀
某牌的design一定要係靚嘅,一定要係好嘅,
是但啦,反正唔認同就會俾人話酸葡萄,俾人圍就係BK特色

大宅

唔係怪獸 發表於 19-2-10 10:39
冇錯你講得好啱,是我出trip必備的制服,香港的天氣唔多啱,出外工作就唔錯但冇法,佢有實 ...

-

禁止訪問

男爵府

ash_yehyeh 發表於 19-2-10 09:43
係呀,從來無人開post講過

可能... 好多人用緊,唔使葡萄

仲要係高仿個隻
真係被嚇親

大宅

唔係怪獸 發表於 19-2-10 10:52
我唔知人地講乜自信出塵我淨係話似制服,係用果個手袋,順手伸出來一定係嗰隻鈪,再望下一定係嗰對 ...

成set 還要著埋名牌衫,我見過B6 傳销大媽是,CWB 真是成隊是。佢地還要連絲巾

男爵府

selinwong 發表於 19-2-10 08:43
H牌邊有C,LV 多得咁誇張

C近幾年都多。

LV 呢1、2年多返後生仔鍾意架。不過佢哋唔係買啲大媽款

首頁

尾頁

跳至