自由講場

跳至

首頁
23456...14

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係怪獸 發表於 19-2-10 00:15
Uniqlo我不反對,但M字餐廳D抗生素肉我非常有保留,少吃為妙啦

講真我真係是彈講咋...

UNIQLO 呢D FAST FASHION..好多人都反對

伯爵府

回覆樓主:

從來都無“恨”過有名牌袋,我諗我有幾十憶都未必會買,對呢樣野無興趣

禁止訪問

伯爵府

good_pig 發表於 19-2-10 00:20
講真我真係是彈講咋...

UNIQLO 呢D FAST FASHION..好多人都反對

Fast fashion又係呀,我之前買過H&M果D,個質地差到冇可能著多過一季,非常浪費,Uniqlo好D,我D冬天樽領衫著緊第六年了。所以中價位的牌子外套長青款,一著十幾年可能比較環保。我自己冬天必備的樽領衫也不介意買貴少少質量要come著的。

good_pig    發表於 19-2-10 00:43

沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

子爵府

虎到金來勳章

著 CHANEL, 真係千奇唔好撘地鐵,真係唔襯架。。。。

地鐵唔襯 CHANEL 架,係 class 問题

子爵府

幾多錢以上?咩品牌才算名牌呢?
我心目中只有Chanel, LV, H 。因為呢3個品牌一定冇on sales , 一定吾會在世界各地outlet 找到。手袋價值只有上升不會減價

水晶宮

唔係怪獸 發表於 19-2-9 23:32

我話自己唔買H啫,D chanel袋我老公送架,而且好幾年前的 ...

掉咗就唔好話衣櫃有啦

其實無CC衫又如何,唔會因為咁而低級咗喎

水晶宮

Helllokitty 發表於 19-2-10 00:35
幾多錢以上?咩品牌才算名牌呢?
我心目中只有Chanel, LV, H 。因為呢3個品牌一定冇on sales , 一定吾會在 ...

H同Chanel都會減價

無outlet啫

禁止訪問

水晶宮

moniko 發表於 19-2-9 22:08
見到批鬥post, 不如大家分享下, 要有幾多錢你先會好舒服咁用名牌袋? 或者有名牌既你, 大概係咩資產狀況 ...

唔知點解,對手袋零興趣。我諗我幾有錢都唔會主動去買。

水晶宮

唔係怪獸 發表於 19-2-10 00:09
我去年有買Tory Burch, Michael kors等,中價不算名牌吧,不要用香港價去衡量,美國訂勁平,都係果句,我 ...

Tory Burch, Michael kors都係mass production,有幾特別

premium brands 數量一定少過 Tory Burch, Michael kors呢類牌子,似制服應該係呢類牌子吧

伯爵府

ash_yehyeh 發表於 19-2-10 00:37

掉咗就唔好話衣櫃有啦

剛剛想起過年前清左啫,唔係咁都唔得呀
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

伯爵府

ash_yehyeh 發表於 19-2-10 00:46
Tory Burch, Michael kors都係mass production,有幾特別

premium brands 數量一定少過 Tory Burch, Mich ...

所以我咪話自己冇乜特別喜好名牌囉

子爵府

ash_yehyeh 發表於 19-2-10 00:38
H同Chanel都會減價

無outlet啫

我知衫季尾會減,我講手袋

珍珠宮

Winnie_1210 發表於 19-2-9 23:17
我買嘢、用嘢都好隨性;有錢就買、買咗就用;而且我有鋪「草」嘢癮,鍾意嗰排會極度沉迷,同款可以 ...

我都有「草」嘢癮,C6同亞媽都話我袋太少多,名牌/潮牌/卡通/淘寶/䁬品⋯側揹/斜揹/背long/手挽⋯加加埋埋超過50個,仲要買完吾捨得用,怕整污糟但就吾會同一款買不同色不同size

男爵府

對我來說,用閒錢去買(不用借、不是透支),個款鍾意,貴買粗用(成日用)就叫可以接受。

水晶宮

Helllokitty 發表於 19-2-10 00:49
我知衫季尾會減,我講手袋

Chanel手袋都有sale

珍珠宮

我唔好名牌,只要款靚就得
其實我覺得真正有錢既人係唔用名牌

禁止訪問

子爵府

ash_yehyeh 發表於 19-2-10 01:03
Chanel手袋都有sale

有咁嘅事?oh! 我巡鋪巡得太少了,又可能我睇親都係hit 款,一定冇折啦

首頁
23456...14

尾頁

跳至