夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

生完BB 2個幾月,成日比我老公同屋企人笑我肥,之前未生都無試過咁肥,其實生完BB都好辛苦,而家重成比人攞嚟當笑柄,真係好唔開心同埋好大壓力

男爵府

人家取笑唔好上心,相信佢地冇心,只係來過比較姐。
辛苦揍B自然會瘦返啲掛? 加油 !

珍珠宮

王國教室勳章

營媽 發表於 19-2-10 00:17
生完BB 2個幾月,成日比我老公同屋企人笑我肥,之前未生都無試過咁肥,其實生完BB都好辛苦,而家重成比人攞 ...

兩個幾月咋,大把時間呀!
呢段時間最重要開心呀!
老實同老公講你介意你唔開心叫佢尊重你唔好再講

瑪瑙宮

咁衰, 唔好煮飯比佢食.

大宅

生完BB 2個幾月,成日比我老公同屋企人笑我肥,之前未生都無試過咁肥,其實生完BB都好辛苦,而家重成比人攞 ...

生完又要餵人奶又要捱眼訓,一定又肥又腫!我宜家睇番D相,都覺得自己生完好樣衰!不過慢慢會變返正常,冇甘肥,最緊要多運動,飲食均衡,唔好放棄自己,一定可以fit番!分分鐘索過未生之前!

子爵府

BK Milk勳章

同佢哋講,湊BB咁忙,瞓都唔夠時間,邊有都時間減肥?
不如你每日同我湊幾小時,我咪有時間去瞓下&減肥囉。

男爵府

慢慢減。
注意一下飲食就得了。
支持你!!!

洋房

多謝大家咁安慰我。不過有時候好難受,連樓下個收銀姨姨都問我 「你又有咗啦?」因為我個肚重未收得晒。我而家D自信心無晒,真係唔想出街見人

洋房

營媽 發表於 19-2-11 08:25
多謝大家咁安慰我。不過有時候好難受,連樓下個收銀姨姨都問我 「你又有咗啦?」因為我個肚重未收得晒。我 ...

咁你生小朋友前最高峰幾重?衣家又幾重?
老實講句,如果真係湊小朋友湊到連控制飲食同訓覺都冇時間既話,肯定唔會仲係咁多肉係身⋯

洋房

Tobemame 發表於 19-2-11 20:47
咁你生小朋友前最高峰幾重?衣家又幾重?
老實講句,如果真係湊小朋友湊到連控制飲食同訓覺都冇時間既話, ...

我以前得115磅,我起碼都重咗50磅!我都唔知點解會重咁多,我覺得我都好好控制飲食。我而家真係有排減

男爵府

生完2個月要慢慢修,如果無餵人奶可以先控制飲食,復原哂先做運動。
至於老公,我係你會好認真同佢講,陀同生仔咁大犠牲,佢唔感激仲要踩多2腳,生完好需要身邊人支持,係咪想迫到我產後抑鬱先安樂?如講完都無改善我會直頭返外家一排,比佢知佢所謂講笑係唔好笑。

男爵府

營媽 發表於 19-2-11 08:25
多謝大家咁安慰我。不過有時候好難受,連樓下個收銀姨姨都問我 「你又有咗啦?」因為我個肚重未收得晒。我 ...

2個月啫, 我都算瘦, 有左後只肥左10公斤, 生完已無左大半。但個肚都4個月先收得晒。有啲野要比啲時間慢慢黎。可以try try 腰封。

洋房

Solarflare 發表於 19-2-12 00:49
2個月啫, 我都算瘦, 有左後只肥左10公斤, 生完已無左大半。但個肚都4個月先收得晒。有啲野要比啲時間慢慢 ...

多謝你回覆,我都有用腰封,但用咗個肚重係好大個,醫生話我有直肌分離,唔可以做sit-up

男爵府

營媽 發表於 19-2-12 01:00
多謝你回覆,我都有用腰封,但用咗個肚重係好大個,醫生話我有直肌分離,唔可以做sit-up
...

不用做sit up既。玩下呼啦圈, 帶bb行多啲街, 少食零食 (這個好重要, 湊b常涯夜, 好易口痕食多左)。

大宅

其實餵人奶,重係冬天,一定會瘦,我諗你要留意吓自己飲食。
香港人好鐘意用懐孕同餵人奶做藉口亂食嘢,搞到不可收拾。

tansyneko    發表於 19-2-12 13:47

大宅

營媽 發表於 19-2-11 22:22
我以前得115磅,我起碼都重咗50磅!我都唔知點解會重咁多,我覺得我都好好控制飲食。我而家真係有排減:exc ...

生完之後仲有50磅重左?

男爵府

我本身都係小肥,生完2個月已經瘦返晒,仲要比有左之前瘦,因為鄧要湊b又要泵奶,太辛苦

洋房

lamomw 發表於 19-2-12 15:58
生完之後仲有50磅重左?

唔係呀,我講緊陀BB嗰時。生完之後有減小小磅,但唔多。而家餵母乳,係無減過磅,我都唔覺得餵母乳可以修身

洋房

comeonbb001 發表於 19-2-12 17:33
我本身都係小肥,生完2個月已經瘦返晒,仲要比有左之前瘦,因為鄧要湊b又要泵奶,太辛苦 ...

真羨慕你

男爵府

營媽 發表於 19-2-12 18:20
唔係呀,我講緊陀BB嗰時。生完之後有減小小磅,但唔多。而家餵母乳,係無減過磅,我都唔覺得餵母乳可以修 ...

甘生完後,而家幾多磅先?同埋要睇埋你幾高

首頁

尾頁

跳至