意見反饋
義工

湊B百科 今日: 0|主題: 3178

bb滿月後睡得很小

FB體驗帳戶

國民生產總值:10

2019新春慶豚圓

bb滿月後就開始睡個幾兩個鐘就起身一次,要飲奶奶,每餐大約都要飲4至5安先夠喉,偶然要飲6安,否則又喊,飲完就唔會喊,又訓個幾兩個鐘就會自然醒又叫飲奶,那是正常ma?謝謝!

王國熱話
裝修廚房
洗衣機問題, 洗完衫地下有水....
單人屋新做傢俬
ikea個d書櫃可唔可以自己油?

珍珠宮

國民生產總值:43379

2019新春慶豚圓

兩個幾鐘醒一次,咁湊嘅人都幾唔得閒啵

珍珠宮

國民生產總值:45020

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

正常㗎,你留意下佢既大小便係咪正常既

FB體驗帳戶

國民生產總值:10

2019新春慶豚圓

我要做媽媽 發表於 19-2-10 19:36
正常㗎,你留意下佢既大小便係咪正常既

謝謝你!正常啊大小便,但係真係好忙(emoji)無得訓!

回覆 Mercedesb 的帖子

Hello Mercedesb,bb出生頭幾個月既生長速度較快, 每個bb既胃口同需要都會有所唔同,
按番bb需要去餵哺就最理想! 慢慢bbd, 每餐既奶量會增加, 相對餐與餐會相隔得耐d架啦, 初生bb一般全日共訓15-16小時就最好, 依家bb全日訓到幾耐呢?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

男爵府

國民生產總值:8723

2019新春慶豚圓

Mercedesb 發表於 19-2-10 01:22
bb滿月後就開始睡個幾兩個鐘就起身一次,要飲奶奶,每餐大約都要飲4至5安先夠喉,偶然要飲6安,否則又喊, ...

正常嘠

翡翠宮

國民生產總值:90591

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

話姐試下喂飽BB,可以3個鐘喂一次奶。拉長小小餐與餐時間。

別墅

國民生產總值:519

2019勳章

Mercedesb 發表於 19-2-10 01:22
bb滿月後就開始睡個幾兩個鐘就起身一次,要飲奶奶,每餐大約都要飲4至5安先夠喉,偶然要飲6安,否則又喊, ...

滿月後可試下定時不定量餵奶,可試2.5個鐘或3個鐘一次先,固定左時間bb習慣左就唔會喊住要奶,戒夜奶都方便d。

民房

國民生產總值:30

2019新春慶豚圓

正常架初生BB,2個月後可以慢慢戒夜奶

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.