懷孕前後

跳至

洋房

2019新春慶豚圓

由知道有左,老公就開始避開我,怕會整親我,我又不停岀風癩,個人好炆憎,我㾗緊時佢一点我,我就叫佢唔好点我,我好攰時想瞓,佢就攬住我,我就叫佢唔好阻住我瞓覺,搞到佢岀廳瞓,我個心都好唔開心,本來我地好恩愛,但哩二星期,就成日嘈,話佢唔體貼,佢就話我想点,做乜都錯,我又成日喊,明明大家都好開心有小生命來臨,我就開始無同佢講野,無信息同無睬佢,避免傷感情,但今日下午,佢同我講野,我無理佢,佢突然爆發,用個頭撞落我個頭度,我個鼻同咀都腫左,我喊到死,佢之後講對唔住,佢話太緊張我,我又唔很聽佢講,但哩個行為真係令我好反感,心情越來越差!

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

福來 發表於 19-2-10 07:33
由知道有左,老公就開始避開我,怕會整親我,我又不停岀風癩,個人好炆憎,我㾗緊時佢一点我,我就叫佢唔好 ...

有左要保持心情平穩!出風癩係會炆d,睇左醫生未!既然同老公有磨擦,有需要就返娘家養胎,睇下會唔會好d

大宅

你都要檢討下自己先

洋房

2019勳章

Carmen8080 發表於 19-2-10 10:36
你都要檢討下自己先

+1 果老公都係緊張樓主...

男爵府

要放鬆心情,控制下自己既情緒
老公都係初為人父,都會措手不及

大宅

由知道有左,老公就開始避開我,怕會整親我,我又不停岀風癩,個人好炆憎,我㾗緊時佢一点我,我就叫佢唔好 ...

有無book 公立產檢?到時可以同姑娘傾下計,會好啲

洋房

2019新春慶豚圓

有左會受荷爾蒙影響,初時見到我老公唔舒服不停咳,怕佢傳染我同bb, 他做乜我看佢不順眼,同好憎佢。
不過之後靜下來,就知道其實他也是緊張我,壓力也好大。你們可以坐低慢慢傾下,加油

男爵府

2019勳章

你同佢傾下,講下自己感受,亦都聽下佢感受,你唔係唔愛佢只係有咗個人好敏感,有小生命大家都好開心,見你都講到出黎,咁2公婆就更加要溝通,確實有咗又唔係大哂,何況你都知佢係緊張你,加油呀!

複式洋房

2019新春慶豚圓

如果係基督徒
多祈禱

如果冇信仰
今年流年抝交位喺西南方
如果門口位對正西南會勁拗交
大床訓喺拗交位都會拗交
或者成日坐喺嗰個位
放d粉紅色野可化解

你可以同老公咁講
有時將呢d野瀨落呢d野度
兩公婆就冇野
因為大家雙方覺得大家唔怪對方
會覺得對方愛自己
做d小擺設就化解關係

心理上又好
俾個下台階自己/老公

唔好沉迷
參考下冇壞

洋房

2019新春慶豚圓

cherrylee1105 發表於 19-2-10 18:42
如果係基督徒
多祈禱

你個方法,我會同老公講吓,叫佢買d粉紅色裝飾擺放吓

洋房

2019新春慶豚圓

謝謝各位我會加油(emoji)(emoji)

複式洋房

2019新春慶豚圓

福來 發表於 19-2-11 00:32
謝謝各位我會加油(emoji)(emoji)

媽媽加油

你唔鍾意俾老公掂
可能阿仔/阿女真係錫你多過爸爸

好多媽媽都係咁
有左唔多鍾意俾個老公掂

你笑話係阿仔/阿女呷醋要獨霸媽咪

估計男人唔會同個b計較

大宅

2019新春慶豚圓

有左唔舒服梗忟,大家訓多D,少見少磨擦

別墅

你要同佢溝通下啦,佢都好大壓力架,加油

珍珠宮

2019新春慶豚圓

唔好太炆,冷靜下,諗下分析下,你就會有唔同嘅心態喇

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

你唔理C6,你C6都好緊張你,大家都平靜下。

洋房

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

今日睇咗醫生,問佢点解會岀風癩,佢講都無講点解,連藥都無比我,淨係話胎細,要打安胎針,同比安胎藥我返屋企,之後仲搞到我流血,本身都無嘅,做完陰道超音波就不停流血,老公勁擔心,聽到胎兒細,立刻叫我飲孕婦奶粉,我其實知道懷孕後肥了十磅都有,胎兒得4mm,我話佢都吸收唔到,老公就係禁,不段要我食同瞓,其實我都明白嘅,佢真係好錫我同bb,我會遷就吓佢,希望快d停血,bb平安健康岀世,多謝各位,有你們同我講下野真好,心底話不能對家人講

洋房

2019新春慶豚圓

聽到心跳聽,個心好甜,生命好奇妙,咩都見唔到,凈係知道,佢就係我的孩子,乖乖你要痴實媽媽,媽媽都會保護你安全岀來,擔心,但要加油

男爵府

2019新春慶豚圓

你地兩個好好溝通 孕婦係會脾氣大點 因為有咁多唔適應 丈夫應該體貼一下

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊