想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

新年流流又要打搞大家了⋯⋯

噚日day27,去vv時又好似上兩個月一樣抹到分泌物有少少血,今次抹到兩次呢個情況,一次係紅色,第二次淡少少但好似未完全到粉紅色。唔知係咪著床血呀⋯⋯(類似網上圖呢個情況:https://pic08.babytreeimg.com/2016/0815/FhDPH05D3Gq2ZK1q8ZBEWc-yZdPq_m.jpg)呢兩日左下角有幾下分開嘅刺痛,每下都痛到會咪眼嗰隻⋯⋯

今朝晨v用普通cb check話無懷孕⋯⋯會否有機會係太早check咋?(ToT)

謝謝!!!

(呢幾個月period都唔穩定,31-34days,因為呢幾個月排紅血m前都會先排一兩日少量深紅/啡血,所以我都唔清楚邊日先係真day1)

複式洋房

KazuB 發表於 19-2-10 10:51

噚日day27,去vv時又好似上兩個月一樣抹到分泌物有少少血,今次抹到兩次呢個 ...

根據家計會姑娘話
要見鮮紅色血先叫Day 1

你可以見下婦科醫生檢查下先
好過估估下

別墅

Mickey-Sam 發表於 19-2-11 12:44
根據家計會姑娘話
要見鮮紅色血先叫Day 1

唔該哂你呀!咁我呢幾個月真係有啲亂,仲增長咗個period tim⋯⋯(ToT)

大宅

噚日day27,去vv時又好似上兩個月一樣抹到分泌物有少少血,今次抹到兩次呢個 ...

唔洗咁心急,我上次係有著牀出血之後一星期先驗到,總之係排卵之後14日可以驗,你知唔知自己幾時排卵?

別墅

我用CB第一代驗排卵試紙check到1月30日有哈哈笑, 照佢說明書所寫, 即係1月30-31號排卵呀~

心急人上 XDDDD

cherry@sum 發表於 19-2-11 17:27
唔洗咁心急,我上次係有著牀出血之後一星期先驗到,總之係排卵之後14日可以驗,你知唔知自己幾時排卵?
...

大宅

KazuB 發表於 19-2-11 17:31
我用CB第一代驗排卵試紙check到1月30日有哈哈笑, 照佢說明書所寫, 即係1月30-31號排卵呀~

心急人上 XDDDD

咁你要2月13-14日左右先驗到嫁,你多幾日再驗喇,我早兩個月就係好似你咁,結果bingo左,加油(emoji)(emoji)

男爵府

KazuB 發表於 19-2-11 17:31

心急人上 XDDDD

我同你日期好近。在2月1日用了cb有實笑 (cycle day 15), 在cd11, cd13和cd15都有行事。不過醫生叫我2月21日才驗孕

別墅

cherry@sum 發表於 19-2-11 17:43
咁你要2月13-14日左右先驗到嫁,你多幾日再驗喇,我早兩個月就係好似你咁,結果bingo左,加油(emoji)(emoj ...

多謝你嘅support呀!承你貴言~希望好似你咁都bingo啦!

沾你好孕同祝你同寶寶健健康康呀!

別墅

holemone 發表於 19-2-11 18:28
我同你日期好近。在2月1日用了cb有實笑 (cycle day 15), 在cd11, cd13和cd15都有行事。不過醫生叫我2月21 ...

我之前睇普通醫生(佢係個媽媽嚟嘅),佢都係叫dd+7先check,應該因該準確啲。^ ^

別墅

我同你日期好近。在2月1日用了cb有實笑 (cycle day 15), 在cd11, cd13和cd15都有行事。不過醫生叫我2月21 ...

突然諗起唔記得講:祝你好孕呀!!!

複式洋房

我上個月18日 dodo, 初一抹vv 有兩滴血,尋日(即一星期後)check係白板... 我諗我冇機會喇.... 希望聽到你哋嘅好消息啦!

男爵府

KazuB 發表於 19-2-12 07:29
突然諗起唔記得講:祝你好孕呀!!!

你諗住幾時驗?

別墅

Honeybi 發表於 19-2-13 21:52
我上個月18日 dodo, 初一抹vv 有兩滴血,尋日(即一星期後)check係白板... 我諗我冇機會喇.... 希望聽到 ...

多謝你先呀!但我今日有啲啲血,又有啲啲朱古力啡了,應該聽日準時見到m小姐喇⋯⋯⋯⋯

1月18日dodo/排卵,今日m小姐應該嚟完添嫁喇喎!1月18日係due day定dodo呀?怕你打錯字我計錯咗(我自己成日都會打錯字 XP)

希望你有好消息啦!^ - ^

別墅

holemone 發表於 19-2-13 21:54
你諗住幾時驗?

我今日嘅情況,應該聽日見到m小姐了⋯⋯如果聽日m小姐無嚟,我應該星期五會驗一驗。睇吓到底係中咗但唔穩定而流血,定係真係無中⋯⋯等m小姐嚟。
(´・_・`)

大宅

請問你試左幾多cycle啊?知咗結果未?

男爵府

cinpf 發表於 19-2-13 22:47
請問你試左幾多cycle啊?知咗結果未?

第一個cycle,會聽醫生話等下星期五先驗

男爵府

回覆樓主:

呢幾日發夢成日見到小鳥 /初生鳥 希望夢想成真

別墅

holemone 發表於 19-2-14 00:01
呢幾日發夢成日見到小鳥 /初生鳥 希望夢想成真

祝好孕!
我已經等咗一段時間,好氣餒了⋯⋯(´・ω・`)

男爵府

KazuB 發表於 19-2-14 00:27
祝好孕!
我已經等咗一段時間,好氣餒了⋯⋯(´・ω・`)

我也是呢

別墅

holemone 發表於 19-2-14 01:10
我也是呢

大家一齊撐住大家呀!o(≧v≦)o

首頁

尾頁

跳至