懷孕前後

跳至

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

好唔開心 4week1 開始流到今日4week3
D 血時多時少 。昨天去左醫院驗 hcg 有升到 醫生有鼓勵我 話升左1.5倍 。但都不停流血 ,點解會咁 ? 今早訓醒明明好少血,但依家就流好多。醫院又幫唔到我,我現在都係訓同塞藥。好想要正能量。

好辛苦先做完ivf 行到依步,唔想有事。

複式洋房

2019新春慶豚圓

冬菇B 發表於 19-2-10 17:31
D 血時多時少 。昨天去左醫院驗 hcg 有升到 醫生有鼓勵我 話升左1.5 ...

我今日4w6,尋晚同今朝都有少少血絲。今日都盡量訓床。
你有冇油針?直接打針補黃體會快過塞藥。我今朝都自己打左支。而家so far好似冇再出血。

複式洋房

2019新春慶豚圓

D 血時多時少 。昨天去左醫院驗 hcg 有升到 醫生有鼓勵我 話升左1.5 ...

快d打油針,訓下

複式洋房

2019新春慶豚圓

你系咪雪胎,雪胎會比較容易出血,我果時7w 都出過 , 又有機會系著床系血管附近 , 所以都會出血,有翻倍唔使驚, 訓床 , 如需要油針可聯絡我

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

加油媽媽,如果仲keep住流血嘅話,我建議你要去急症再睇下醫生

洋房

2019新春慶豚圓

冇事既,只要堅持,一定會撐到底。
我同你一樣,一發現有左就keep住流啡,8/2去政府住左一日,冇幫助,只照到胎囊。
9/2出院返屋企後出血嚴重左,直情有埋血塊。
但我深信BB尼得既係一種緣份,唔會話走就走
10/2冇改善,一早我就自已去左私家急症。個醫生照完話咩都冇,寫埋報告話我流產,我都冇放棄,堅持要驗孕指數,出尼既結果係樂觀既,但我都仍然要急call婦產科醫生返尼,醫生一尼到都話打定輸數,仲話睇下流得清唔清,唔清就幫我即時處理,點知一照陰超,呀B係係到的。跟住就開安胎藥比我返屋企。
只要有一絲希望都千祈唔好放棄。我地一齊加油呀!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我要做媽媽 發表於 19-2-10 18:58
加油媽媽,如果仲keep住流血嘅話,我建議你要去急症再睇下醫生

同意,加油亞,盡量臥床,祝你BB順順利利

別墅

Gladys_wai 發表於 19-2-10 20:54
我同你一樣,一發現有左就keep住流啡,8/2去政府住左一日,冇幫助,只 ...

你幾多week?

洋房

2019新春慶豚圓

冬菇B 發表於 19-2-10 21:30
你幾多week?

應該6week倒,今日私家話有7week1
但個胎囊只有5-6week大
因為我經期唔準,同埋我只dodo一次
由果次計起就似返5-6week大。
我都好旁惶。今日自己一個坐係醫院一角痛哭左好幾次,
但我相信我同呀b都會加油,只有我信佢既存在。所有人都話佢唔得,只有我話佢一定得。

洋房

Gladys_wai 發表於 19-2-10 21:39
應該6week倒,今日私家話有7week1
但個胎囊只有5-6week大
因為我經期唔準,同埋我只dodo一次

我8星期啦。流血流啡流咗4星期。 食藥又試過。 宜家塞藥。 醫生唔建議我打針。 急症入過2次。 冇咩做到。 我好驚。 又唔敢睇中醫。

別墅

2019新春慶豚圓

加油!我1月份都係放完雪胎,4week 開始日日流血,盡時食藥狂訓床。明白ivf 媽媽好難平常心,行到呢步唯有靠BB自己,煲下劇輕鬆下。

別墅

vicus226 發表於 19-2-11 16:17
加油!我1月份都係放完雪胎,4week 開始日日流血,盡時食藥狂訓床。明白ivf 媽媽好難平常心,行到呢步唯有 ...

咁你依家點

別墅

2019新春慶豚圓

冬菇B 發表於 19-2-11 16:18
咁你依家點

最後5 week 多自然流產左,雖然有傷心但都無辦法本身胚胎唔健康,大家都控制唔到。好明白等待照心跳前都好唔安樂。相信BB會努力捉實!佢會感受到你既心情,Ivf 媽媽加油!

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

祝福BB順順利利,準媽媽唔好太擔心。

大宅

我同你一樣,一發現有左就keep住流啡,8/2去政府住左一日,冇幫助,只 ...

我都流好多血,依家好似嚟m咁,又有m痛感。
依家瞓喺政府床度,感覺好似等‘屎’咁。姑娘醫生好冷漠,只係入院前幫我照過陰超同抽過一次血就係咁打發我走,但我第一日只有流啡,冇流血,冇肚痛,所有數據都係未流血嘅情況下做嘅,仲想叫我出院,之後先話我唔放心的話就住多晚,聽日走!
今日同我講話抽多次血,幾驚喜,佢話琴日同我講咗今日抽血、我真係O曬咀,琴日只係趕我走,冇話再幫我做任何檢查囉!!
你嘅case好勵志,我希望我唔放棄,bb都唔會放棄我!好需要正能量(emoji)(emoji)
希望驗血出嚟指數會上升(emoji)(emoji)

大宅

我佗時都成日流血,好明白你感受,塞藥+打針,盡做,其他靠佢自己

複式洋房

我2月11又系有紅和流啡入院,照到有胎long,到今日去照冇心跳,有大到系胎牙,醫生話比多一星期再照,再冇心跳,會確疹流產,點算

洋房

2019新春慶豚圓

Hapi_Baby 發表於 19-3-1 12:05
依家瞓喺政府床度,感覺好似等‘屎’咁。姑娘醫生好冷漠,只係 ...

去私家,政府咩都做唔到,

別墅

2019新春慶豚圓

依家瞓喺政府床度,感覺好似等‘屎’咁。姑娘醫生好冷漠,只係 ...
建議去睇私家,政府唔會咁認真幫你check

複式洋房

2019新春慶豚圓

去私家,打油針,拎安胎藥丫,加油

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊