意見反饋
義工

坐月心得 今日: 1|主題: 2751

開刀請陪月,請幾耐先好?

洋房

國民生產總值:78

2019新春慶豚圓 2019勳章

因為怕開刀生完好耐都未補得,所以請左6個星期既陪月,但老公覺得1個月已經好夠。 大家覺得請幾耐會好d?

王國熱話
生日會裙邊度買?
sheep party production 用後感
推介30人Party到會
Party 到會有冇推介?

大宅

國民生產總值:2126

2019勳章

Christpig 發表於 19-2-10 19:58
因為怕開刀生完好耐都未補得,所以請左6個星期既陪月,但老公覺得1個月已經好夠。 大家覺得請幾耐會好d?
...

如果開刀,1個月肯定不夠

1.5-2個月會較好
因為開刀要遲少少先補得

大宅

國民生產總值:3790

回覆 Christpig 的帖子

我原本係想請兩個月,但當時係因為撞正新年,所以只係請咗個半月左右,開刀起碼要21日後先補得,所以一個月唔多夠

複式洋房

國民生產總值:481

回覆樓主:

我開刀請左2個月
坐完覺得如果請多半個月就更好

水晶宮

國民生產總值:52646

最少3個月

我孖嘅最後extend倒5.5個月

子爵府

國民生產總值:12182

2019新春慶豚圓

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我將會開刀,請左2個月

複式洋房

國民生產總值:176

2019新春慶豚圓

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

原本係請一個月~但頭一個月仲未補得
仲有湊B 真係好辛苦~ 瞓都無得瞓~
最後請左6個星期~其實都唔夠
因陪月過年唔得閒~無得再extend~

別墅

國民生產總值:605

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Christpig 發表於 19-2-10 19:58
...

2個月起,最好3個月。尤其新手媽媽,真係好辛苦。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.