夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

昨晚鬧大交!我介手。
事源睇佢whatsapp 知道佢又出去玩女(比錢叫女入房玩個種)唔只一次。昨晚我爆左出來,佢話無,我話你小三又有過幾次,又去澳門叫雞而家又玩女,我跳樓又試過自殺又自殺過走又走過⋯⋯鬧又鬧過。忍又忍過比左無數次機會你!
你可以唔認,但唔該你唔好再對住我睜大眼講大話,你好恐怖呀!咁多年嚟你一句對唔住都無同我講過、你欠我一句對唔住呀!我話離婚你唔肯。叫你走又唔走。你係咪迫到我走上絶路你先覺得自己錯?我話層樓我可以唔要、仔我都可以唔要,我就係想離婚、我唔夠你錢多、你咁有錢,你有能力走就!佢話你中意點就點、層樓改番個名比我妳先走!

大宅

希希1213 發表於 19-2-10 21:27
昨晚鬧大交!我介手。
事源睇佢whatsapp 知道佢又出去玩女(比錢叫女入房玩個種)唔只一次。昨晚我爆左出來 ...

我會比番你,但要二年後先可以轉名!嘈嘈下我介手,佢話妳唔好大我,我話我係咪大你你知架!跟住自己介左十幾下!
我話我唔想再嘈好攰好攰!放過我啦⋯⋯
跟住自己係梳化喊喊下瞓左
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

大宅

回覆樓主:

做女人要對自己好啲,愛惜自己啲男人先會珍惜你呀,千其唔好再傷害自己身體。佢做錯事唔好懲罰喺自己身上。拎啲證據然後離婚分錢算啦。

子爵府

回覆 希希1213 的帖子

其實你唔需要佢同意,都可以單方面申請離婚,你已有晒證據,根本唔需要佢同意,仲有,我唔會唔要我個仔,同應份分佢一半身家,呢啲唔需要同佢客氣,點解要益佢去包小三同玩女

翡翠宮

好心啦, 又介手又盛
咁大個人, 自己睇路行好唔好?

大宅

昨晚鬧大交!我介手。
事源睇佢whatsapp 知道佢又出去玩女(比錢叫女入房玩個種)唔只一次。昨晚我爆左出來 ...

傷害自己都解決唔到問題㗎,既然決定老公唔要,層樓唔要,個仔都唔要,其實已經好豁達,可以走得好瀟灑,點解仲要傷害自己,懲罰自己? 咁樣做只會令你更加一敗塗地,何必呢?

瑪瑙宮

你係走到唔走, 使乜要佢肯離婚? 介手何用? 想問下你到底自虐到幾時, 先可以放過自己? 自殘你對得住父母嗎? 只佬唔要也罷喇.

我尼个人, 唔會為任何人而對自己唔好咁蠢, 重要為个爛人?

大宅

你真係好愛佢,睇到你咁好痛心,但佢太殘忍了,過好自己的生活吧

男爵府

回覆樓主:

佢都唔愛你了。
你要介手, 佢既反唔係 "唔好丫老婆係我錯, 唔好咁"
而係 "你唔好大我丫", 好似好想你介落去咁, 你死左佢安樂了, 身家全歸佢, 佢拎晒啲錢去滾女。
我估你仲心存一點點希望? 希望佢浪子回頭, 才出此下策, 才會演一場介手戲碼。但我希望你清醒點, 佢只係差在未幫你手介落去, 你仲對住呢件垃圾做乜? 離婚吧。但首先問下律師你有咩 option 先。最好仔又要身家又分到一半。呢啲咁既男人, 你唔使同佢客氣。

伯爵府

想生BB熱投

自殘有咩用。其實你寂寞難奈,如果你有第二個你根本就唔會再啄住佢。你發大癲都無用,佢只覺得你整色整水,煩。嘅然你話可咩都唔要,要走好簡單拎走個人物品,換電話,閃。搞掂。
I am Agent P

侯爵府

畀面勳章

如果你真係可以乜都唔要,自己搬走丶單方面入紙離婚,只要你夠狠心,香港冇離唔到既婚,自殘有乜用?

子爵府

昨晚鬧大交!我介手。

為何為不愛妳的人而傷害自己? 不為愛妳的而好好生活? 這世間還有很多愛和需要妳的人和事, 只要過了現在的關口, 晴朗/享受/樂趣還在, 請別要傻! 這世界有衰男人, 亦有好男人, 遇上不好的, 就要堅強面對, 人家不珍惜, 會有珍惜妳的人. 人總是要在困難中學習而變得更強, 經驗亦因而累積, 緣份的事情, 緣去緣來, 總是有機會的, 若然曾經擁有美好的回憶, 總比從來沒有的人好. 失戀很多人都試過, 離婚再婚亦不少, 找到新的開始, 就會覺得現在傻得很.

快快計清條數, 真的不要益衰人, 取回自己應有的, 再尋找自己的世界, 好好計劃一下, 只要健康/活著, 要珍惜自己天賦的/學習和享受. 我身邊有朋友患有癌症, 做了手術/化療以為可以好得返, 但一年後, 發現已擴散, 正在倒數人生, 但他仍然沒有放棄, 每天在學習和爭取享受, 珍惜他自己的每一天. 妳真的要愛惜自己呀!

珍珠宮

回覆樓主:

前面其實有好多條路行,為何你要閉上眼

大宅

希希1213 發表於 19-2-10 21:28
我會比番你,但要二年後先可以轉名!嘈嘈下我介手,佢話妳唔好大我,我話我係咪大你你知架!跟住自己介左 ...

做人要自愛,郁d就自殘要生要死,個男人更加睇你唔起。幾十歲人仲以死相迫好幼稚,最多都係離婚,為何要傷害自己。

珍珠宮

回覆樓主:

清醒d, 分佢一半身家再慢慢諗點行落去

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我估你年紀和我差不多,
又唔係七老八十。
你老公賤到爆,
要搵個好過佢嘅男人有何難。
你自殘佢冇感覺,
以後唔好咁蠢。
我覺得離唔離婚好閒,
但若果離婚,
一定要搵律師商議爭取合理權益。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

昨晚鬧大交!我介手。

……

珍珠宮

回覆樓主

佢唔離,你可以自己申請離婚。
賣左層樓自己同個仔出去租屋,
兩年後就自動離。

大宅

小朋友無媽媽好可憐㗎!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

冷靜