夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

希希1213 發表於 19-2-10 21:27
昨晚鬧大交!我介手。
事源睇佢whatsapp 知道佢又出去玩女(比錢叫女入房玩個種)唔只一次。昨晚我爆左出來 ...

你有小朋友,唔好衝動傷害自己,女人要愛惜自己身體,揾律師搞離婚

侯爵府

幾歳?咁大個人重戒手

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 希希1213 的帖子

咁唔成熟,又戒手,仔又唔要,你連自己都唔尊重自己,邊個會珍惜你

水晶宮

畀面勳章

simpleAA 發表於 19-2-11 06:40
回覆 希希1213 的帖子

咁唔成熟,又戒手,仔又唔要,你連自己都唔尊重自己,邊個會珍惜你 ...

講得好啱

伯爵府

希希1213 發表於 19-2-10 21:28
我會比番你,但要二年後先可以轉名!嘈嘈下我介手,佢話妳唔好大我,我話我係咪大你你知架!跟住自己介左 ...

介十幾下都仲未洗call白車,?即係你想要挾你老公姐,可能佢就係太了解你,知你又係玩野食住你,所以已經慣左!成熟D啦,你自己都唔自愛,人地點會愛你。而家係你自己唔肯放過自己呀

大宅

呢位媽媽你要堅強呀, 你千祈唔好唔要你個仔, 佢無左媽媽照顧真係好慘架, 你要為自己同個仔勇敢活落去, 同埋唔好唔要層樓, 因為你同個仔都要生活, 希望你可以冷靜諗下應該點做, 無左個衰佬個天唔會冧既! 唔好再界手自殘啦, 個臭男人唔會心痛的, 請愛惜自己, 好好照顧個仔, 你仔好可憐呀!

大宅

回覆 VV8166 的帖子

一個咁既男人, 簡單啲, 執拾細軟便走. 介手? 細路仔呀?

大宅

我問你,你肚餓,而個碗入面無食物,你會搵食物,定係埋怨個碗,打爛個碗。

有沒有想過,今時今日係自己造成。
你連最基本錯在那裡都不知道。一不懂找問題的核心,二不知如何處理問題。
按標題你都四字頭,智力停留了三十年,真悲哀。

你老公都幾好野忍到廿幾年,我相信他當初愛過你,但一次又一次的失望中他放棄了而外遇,當然他也不懂如何解決問題,導致今天的你們。
首先你想想,肚餓(問題本質),空碗(表像),打爛碗(你的處理方法),這三方面的關係。
很多人肚餓時見到空碗會去填碗,但有的人填水,有的人填飯,填完碗卻不懂拿來食,肚餓依然存在,你卻選擇打爛碗,請問你用咩來裝食物去解決你的肚餓?
感情的道理一樣,你男人在情感在性上面找不到滿足而外求,他沒去解決(問題本質:你們的配合),而是解決表像:求生理滿足,你不但沒了解和解決,反而一步步推他走,發脾氣自殘,這是小孩子沒能力不懂溝通吸引注意力的手段,一般人青春期過後很少用這手段,你卻厲害地一用就用四十幾年。這目的是吸引愛你的人的注意力,同時也消耗緊感情。八達通比錢係好方便,但錢用完係要增值的。
你們的問題是可以解決的,但已積了廿多年,要維繫還是離婚則看你們有多大的決心和多大的改變。

大宅

樓主,加油,不過點都要愛自己

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

Nino 發表於 19-2-10 23:35
佢唔離,你可以自己申請離婚。
賣左層樓自己同個仔出去租屋,
兩年後就自動離。
AGREE, 做咩乜都唔要咁益個賤人。玩女人要付出代價的, 而付出果個唔應該係樓主。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

單方便申請啦....唔好痛苦自己

男爵府

回覆樓主

其實個人離開咪得,official離婚做乜啫

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

離婚立佢身家LA, 介手為乜, 咁益佢!

琥珀宮

係你依個CASE,無錢我都會叫你離﹗生命承可貴,幾多錢都買唔到﹗開心緊要得個錢,本身你可以CAP哂D錢,佢有佢玩你哋做同屋主,但似乎你唔得你愛佢多過佢愛你,所以快快脆離婚啦,唔係你永遠係死胡同打轉﹗

複式洋房

發癲有咩用, 明明道理係你度, 發癲自殘只會另人覺得你好煩好似癲婆, 更加唔想理你。
你心存一點希望個男人回頭, 錯晒啦!
正經諗下點處理個問題, 自己比返啲尊嚴自己, 係唔係無左呢個男人會死呀?
你明明可以單方便申請離婚, 仲比咩藉口自己話佢唔肯呢?!
睇到你個Post 睇得出你幾失控, 做人生存並唔係為左一個人囉!生存係為快樂, 點解為左一個男人而控制晒你所有喜怒哀樂!!!
無必要, 何況賤人一個!

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

咁小朋友在場嗎?
個仔好大個?
分佢半層樓
嘈咗咁多年
如果單方面申報離婚
五年已可自由身了
何苦呢?

大宅

希希1213 發表於 19-2-10 21:27
昨晚鬧大交!我介手。
事源睇佢whatsapp 知道佢又出去玩女(比錢叫女入房玩個種)唔只一次。昨晚我爆左出來 ...

睇曬各位留言!情緒好番好多!
我會自愛,我唔會再做儍事。
多謝大家!
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

珍珠宮

回覆樓主:

有因必有果,自己諗清楚!

子爵府

你自殘,他會可憐心痛你嗎?答案你自知。振作啦姊妹!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

睇完 我只想講你癲完未

講真個男人唔愛你 話之你死係佢面前 我諗佢第一時間係証明你係自殺而非他殺

唔好為個唔愛你既人傷害你自己 自殘可憐係得唔到人心反而會令個個都怕左你 更加想走

首頁

尾頁

跳至