意見反饋
義工

3歲或以上 今日: 2|主題: 6026

女女近視可以點控制或者減慢近視加深

大宅

國民生產總值:1806

2019新春慶豚圓 2019勳章

女女今年定期驗眼, 左眼150度 右眼125, 各加深左50度...灰爆
之前仲諗住從習慣入手改善可以矯正過黎, 而家真係要配眼鏡喇...
唔想一戴近視加深就停唔到, 有咩手段可以控制到近視減慢加深?

王國熱話
如果計劃主要自己一個坐月
坐月忍到幾多日唔洗頭?
好嬲!訂左坐月湯包,伏左!
有無媽媽訂購過月子餐?

珍珠宮

國民生產總值:45020

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

近視真係要戴眼鏡架,咁樣先可以阻止加深

男爵府

國民生產總值:8723

2019新春慶豚圓

RiteMi 發表於 19-2-11 12:30
女女今年定期驗眼, 左眼150度 右眼125, 各加深左50度...灰爆
之前仲諗住從習慣入手改善可以矯正過黎, 而家 ...

正確配戴眼鏡可以控制 如果唔帶會慢慢加深嘠

禁止訪問

國民生產總值:1294

2019勳章

珍珠宮

國民生產總值:43379

2019新春慶豚圓

我要做媽媽 發表於 19-2-11 14:00
近視真係要戴眼鏡架,咁樣先可以阻止加深

係亞,我覺得近視就要戴眼鏡,先係最有效嘅方法

大宅

國民生產總值:1668

我個大仔小五時驗到250度近視,
佢話鐘意睇嘢清晰,所以由朝到晚都戴眼鏡,
本來都驚佢越來越依賴眼鏡,不過佢話一世做四眼仔都冇乜所謂,
對佢嚟講唔算太辛苦,咁我咪由得佢囉。
因為一直戴眼鏡,佢完全冇瞇眼睇嘢,近視反而冇乜加深過,
到而家讀中五都係350度,六年來都係加深100度咁大把。

大宅

國民生產總值:1806

Lottecheese 發表於 19-2-12 10:18
你唔同佢戴眼鏡就真係令佢近視繼續深落去
變大近視戴住副成寸厚眼鏡你就後悔
除左話糾正番睇野習慣之外你可 ...
我都好似聽過有呢副鏡片, 但唔知貴唔貴, 邊度有得配?

禁止訪問

國民生產總值:1294

2019勳章

大宅

國民生產總值:1825

Lottecheese 發表於 19-2-12 10:18
你唔同佢戴眼鏡就真係令佢近視繼續深落去
變大近視戴住副成寸厚眼鏡你就後悔
除左話糾正番睇野習慣之外你可 ...
記得呢隻鏡片幾威水下, 上年出時攞晒發明大獎, 好多jm都帶仔囡去配

民房

國民生產總值:15

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我個都參加咗最近有個研究戴軟性隱形眼鏡兼有機會控制近視,都可以試下。

別墅

國民生產總值:809

發表於 前天 11:26 |顯示全部帖子
Lottecheese 發表於 19-2-14 11:38
公價$3480好多眼鏡店去問下都有得配
比配漸進好???

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.