美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓

依家用緊cle de peau既foundation覺得好正
想話d護膚品用極都冇乜反應,係時候要轉用好d既skincare
所以都想試下佢既skincare
但除咗支柔膚水我有試過sample覺得唔錯之外其他我都唔係太了解...
各位用開既jm可唔可以推介下?
如果要買既話應該從邊樣開始入手?

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

可以從basic line開始試呀
我覺得洗面奶,柔膚水,le serum都好用!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

Yes, basic line first.

侯爵府

annz 發表於 19-2-11 17:41

le serum好似好貴 仲未捨得

複式洋房

2019新春慶豚圓

annz 發表於 19-2-11 17:41

想問下le serum有咩功效架?
我見仲有緊緻精華同美白精華,唔知揀邊支好

大宅

Basic line好大陣酒精味
不過佢d粉底真係好好用

伯爵府

kikikuku 發表於 19-2-12 13:52

le serum可以做肌底液,幫之後skincare吸收,同時有保濕,同柔軟皮膚

複式洋房

我覺得你可以試咗le serum先
用咗可以改善膚質,佢係用黎令d細胞再強壯同令之後既所有護膚品更吸收,唔係好識形容但用咗皮膚真係好好

複式洋房

charz 發表於 19-2-12 14:57
Basic line好大陣酒精味
不過佢d粉底真係好好用

係咩?我又唔覺話係酒精味喎,淡淡地咁都幾好聞
出面有d牌子既skincare就真係勁大酒精味,個d一聞就唔會想買~
我都有用佢支鑽光粉底,真心好用,冇乜粉感,好似天生皮膚好好咁

大宅

starstarnes 發表於 19-2-12 17:40
我覺得你可以試咗le serum先
用咗可以改善膚質,佢係用黎令d細胞再強壯同令之後既所有護膚品更吸收,唔係 ...

想問下係柔膚水前用嗎?

子爵府

我覺得essential refining essence 同 protective emulsion 都好用

大宅

2019新春慶豚圓

kikikuku 發表於 19-2-11 15:04
依家用緊cle de peau既foundation覺得好正
想話d護膚品用極都冇乜反應,係時候要轉用好d既skincare
所以都想 ...

推介你用le serum, balancing lotion, le cream 和美白精華

大宅

firming serum都正!!
上面滋潤又唔笠, 用個BA教既方法黎按完, 真係會feel到塊面冇咁腫

但如果係想專改善膚質, le serum啱你d

子爵府

回覆樓主:

想問大家知唔知日本買平香港幾多左右呀?

子爵府

Toffeegirl 發表於 19-2-12 22:38
我覺得essential refining essence 同 protective emulsion 都好用

請問呢兩隻有咩功效?

伯爵府

蘑菇 發表於 19-2-13 14:03
想問大家知唔知日本買平香港幾多左右呀?

日本官網有晒價錢
Duty free就有啲有set係正價9折,或有大枝裝

子爵府

蘑菇 發表於 19-2-13 14:16
請問呢兩隻有咩功效?

收細毛孔
Protective emulsion 係日霜

大宅

kikikuku 發表於 19-2-11 15:04
所以都想 ...

有冇人知佢嘅卸妝油幾多錢?

別墅

原來呢排佢地D皇牌有promo啊
送咗呢set, 都幾大支下!! 聽d BA講話都要成千五蚊, 勁高CP值, 有種賺到既感覺~~~

別墅

Siubmasiubma 發表於 19-2-13 20:23
有冇人知佢嘅卸妝油幾多錢?

cleansing cream oil? 睇leaflet係$480

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊