懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190211/59246979

啱啱睇到陳凱琳babymoon去咗越南玩搞到我都好想去玩。。。但係而家成日都好唔舒服我究竟幾時先可以同C6出去玩...唉,依家先13weeks...
btw - 佢陀得真係好靚同埋好好唔使化妝

水晶宮

有,因為我無去honeymoon.,

大宅

我都係13w,都諗過baby moon ,不過懷孕不適重係有,又唔想去比較落後地方怕污穢,日本之前又話有唔知咩病會影響孕婦,而且又唔食得魚生同浸溫泉。遲d日子又驚要產檢、上堂果d,所以諗黎諗去都諗唔掂,應該都係唔會去

水晶宮

阿合hop 發表於 19-2-11 18:57
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190211/59246979

啱啱睇到陳凱琳baby ...

我幾年前 Babymoon 去布吉 Villa 好好,不過當時未有 Zika病毒,唔知而家仲是否受影響。

別墅

我17-18週去咗Melbourne一星期
咁啱有婚禮去
不過長途機係有啲辛苦

別墅

Nbs 發表於 19-2-11 19:19
有,因為我無去honeymoon.,

咁一定要趁出世前去個二人世界旅行
可唔可以問吓你係幾多週去?同埋去左邊?我淨係敢去東南亞咋,日本韓國太凍啦

別墅

uuvl 發表於 19-2-11 19:30
我都係13w,都諗過baby moon ,不過懷孕不適重係有,又唔想去比較落後地方怕污穢,日本之前又話有唔知咩病 ...

我而家諗緊20週如果身體情況好啲嘅話睇下可唔可以去個短途東南亞trip都想去越南,因為啲嘢食啱食 (淨係揀湯粉同埋熟嘅嘢食)
希望大家努力20週身體會舒服啲啦~

別墅

EstrellaDamm 發表於 19-2-11 19:56
我幾年前 Babymoon 去布吉 Villa 好好,不過當時未有 Zika病毒,唔知而家仲是否受影響。
...

我都想去東南亞地方(而家怕凍)最好都係villa因為得我同C6~可以着泳衣順便影埋baby bump photo heehee

別墅

jan_mama 發表於 19-2-11 20:45
我17-18週去咗Melbourne一星期
咁啱有婚禮去
不過長途機係有啲辛苦

你好犀利呀我唔夠膽坐3個鐘頭以上嘅飛機我依家差唔多兩個鐘頭就要去一次廁所自己都覺得煩
但係你過去參加婚禮就唔同嘅

珍珠宮

wow,感覺好好亞,我覺得有機會應該去

水晶宮

阿合hop 發表於 19-2-11 20:57
咁一定要趁出世前去個二人世界旅行
可唔可以問吓你係幾多週去?同埋去左邊?我淨係敢去東南亞咋,日 ...

我 28 週去台北,台灣人對大肚婆好體貼的。成個上引水產魚生部得我有張凳坐 (仲要無得食睇住老公食), 另一間餐廳主動比個cushion 我墊好條腰骨。

大宅

真係吾敢 係外地吾舒服都吾知點好

大宅

產檢時撞過佢,見過素顏個樣,如果你見到應該唔會咁講

大宅

佢用咩染髮,好啡個頭

男爵府

唔敢呀丶除非幾百萬未開頭有事立即開私人飛機返香港

男爵府

有, 一個月前25週時去左喀比,
日日出海好開心, 平時出一陣街條腰勁痛
但係水入面唔覺痛

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

如果你孕期都幾舒服既話可以去㗎,不過就真係趁早

男爵府

回覆樓主:

懷孕4個月時去左台灣,輕鬆hea玩食下野咁

民房

嘩, 呢個Resort好似係越南芽莊既 AMANOI, 出晒名超大超靚,AMAN 呢個hotel group好出名,嘉穎咁好 Grace真係幸福 !~

洋房

阿合hop 發表於 19-2-11 18:57

啱啱睇到陳凱琳baby ...

我5個月時去左轉沙巴,不過都係hea遊,游下水行街食野咁,都唔敢太操勞同太多行程

首頁

尾頁

跳至