意見反饋
義工

想生BB 今日: 12|主題: 99728

領養B B

複式洋房

國民生產總值:126

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
本人已經高齡,做過2次Ivf 都唔得,想領養B B,唔知有無過来人可分享下

王國熱話
bb濕疹-益生菌/醫生
出街換片要帶咩?
G6PD
有冇bb有剪脷筋?

大宅

國民生產總值:3143

Pigpigtong 發表於 19-2-11 20:21
本人已經高齡,做過2次Ivf 都唔得,想領養B B,唔知有無過来人可分享下

諗保良局?
或是母親的決擇?

複式洋房

1010k 發表於 19-2-11 20:37
諗保良局?
或是母親的決擇?

其實無所谓,最緊要係嗰B B健康,我上網睇過資料,好像要等好耐同埋唔可以同時申請2間機構

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Pigpigtong 發表於 19-2-11 21:10
其實無所谓,最緊要係嗰B B健康,我上網睇過資料,好像要等好耐同埋唔可以同時申請2間機構
...

我有聽過香港要等好耐.

中國內地會快好多(聽說)

複式洋房

1010k 發表於 19-2-12 08:54
我有聽過香港要等好耐.

中國內地會快好多(聽說)

但大陸嗰D唔知點樣申請,同埋申请落香港唔知手续係點?

大宅

Pigpigtong 發表於 19-2-12 12:42
但大陸嗰D唔知點樣申請,同埋申请落香港唔知手续係點?

這個我也不知道,等有心人答

複式洋房

國民生產總值:462

回覆樓主:

要先參加社署的領養講座啊。

別墅

國民生產總值:762

回覆樓主:

喺香港要等好耐,因為要審查好多嘢,又要家訪,估評估先批的

複式洋房

knowcandy 發表於 19-2-12 14:33
要先參加社署的領養講座啊。

謝謝,可否再分享多D?

複式洋房

Dada^(00)^ 發表於 19-2-12 15:25
喺香港要等好耐,因為要審查好多嘢,又要家訪,估評估先批的

我上網睇過,好像俾你領養到都要家訪半年,确定無問題,個B B先係你的

伯爵府

國民生產總值:15725

Pigpigtong 發表於 19-2-11 21:10
...

要結婚3年

翡翠宮

國民生產總值:82354

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Pigpigtong 發表於 19-2-12 15:55
我上網睇過,好像俾你領養到都要家訪半年,确定無問題,個B B先係你的

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
ifcsir 發表於 19-2-12 22:40
要結婚3年

我同先生结婚己經10年

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.