自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

careycarey 發表於 19-2-12 10:34
踢一踢,郁一郁,同自動波係有分別。你啲歐洲同事又係搞笑啲,定佢哋以為香港人勤力到7×24
...

唔係單一事件,真係踢一踢郁一郁
俾dial in又係,無香港號碼
香港咁做野真係等炒

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

首先你公司要有位,個dept細升你都無用就向外求

其次年資,學歷
我覺得

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

喜歡你更多 發表於 19-2-12 10:39
外國人做事無香港人咁細心,唔考慮周全,
可以直接說明時差問題,相信外國客應該無咁小氣。
不過也要考慮再 ...

歐洲之嘛,我咪覆返凌晨一點我相信老闆唔得,我唸佢地果邊上午時間8-12我地都ok
賣晒大包啦,只係佢地無思考過

我老公有個下屬,試過打俾個外國客人(打長途),人地果邊半夜,個客鬧到飛起,我老公跪晒玻璃(因下屬英文唔得,我老公怕左佢)應承親自take care晒成件事完成為止
呢d咪又係豬隊友囉

男爵府

Charlotte_mom 發表於 19-2-12 12:30
歐洲之嘛,我咪覆返凌晨一點我相信老闆唔得,我唸佢地果邊上午時間8-12我地都ok
賣晒大包啦,只係佢地無思 ...

豬隊友係唔足以形容,戥你老公慘

水晶宮

睇你上司歡喜什麼人。簡單些講,係要上司覺得你「幫到手」,而不是可取代佢。

不過功高蓋主是大忌

大宅

回覆樓主:

明白了
新一年我會努力向升職目標進發

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

難離難捨 發表於 19-2-12 20:36
明白了
新一年我會努力向升職目標進發

首頁

尾頁

跳至