意見反饋
義工

0-6個月 今日: 10|主題: 28994

兩星期大BB , 吃饱不肯训,要用安撫奶嘴?

複式洋房

國民生產總值:174

2019新春慶豚圓 2019勳章

是不是其他BB 都是咁?好頭痛,不知點先可以训多些

王國熱話
stokke成長椅
邊隻UV機好?
網上訂購尿片
Ulmuka Duo vs PIYO PIYO 黃色小鴨消毒烘乾機

複式洋房

國民生產總值:342

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我個b 3個星期人仔大,食完奶會好快訓著,都唔洗用奶咀呀。你bb係食人奶定奶粉呀? 試下抱住安撫左等佢訓著? 再唔係會唔會試下用包被/睡袋令佢有安全感易訓d?

伯爵府

國民生產總值:19772

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我bb 最細到大都唔係食飽就訓的bb, 佢日頭訓好少,即使訓都係半個鐘至一個鐘,加埋全日先訓11-12 個鐘,佢唔訓你迫唔到佢

複式洋房

國民生產總值:371

唔用開奶咀就不要用了,啜得多入風有易有菌,同佢玩下囉,唔一定立刻訓的

洋房

國民生產總值:82

2019新春慶豚圓

meowmoew2018 發表於 19-2-12 01:06
是不是其他BB 都是咁?好頭痛,不知點先可以训多些

BB如果會埋身人奶、頭一個月唔好俾奶咀,佢會混淆左奶頭同奶咀。你可以試下俾d聲佢聽下,有個apps叫白噪音。仲有BB 係8/9個月前未識撒嬌,抱抱係可以增加佢安全感,唔好怕話抱慣晒。佢訓唔到一定有d原因,飽得濟、唔夠飽、肚仔有風、便便不順、片片太緊...........搞出原因就會訓...初生一日要訓22個鐘...呢個時間應該最好湊啦

珍珠宮

國民生產總值:44772

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

如果安撫奶嘴可以令佢自行入睡,我會用

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
rice_rice_me 發表於 19-2-12 09:30
BB如果會埋身人奶、頭一個月唔好俾奶咀,佢會混淆左奶頭同奶咀。你可以試下俾d聲佢聽下,有個apps叫白噪音 ...

現在我個b 加埋都是訓得11-12 個鐘,好頭痛,不知咩原因

複式洋房

國民生產總值:107

2019勳章

唔好用奶咀,用安撫巾啦!

複式洋房

nattynat 發表於 19-2-15 11:35
唔好用奶咀,用安撫巾啦!

安摭巾其实是點用的?

珍珠宮

國民生產總值:43123

2019新春慶豚圓

我要做媽媽 發表於 19-2-12 10:57
如果安撫奶嘴可以令佢自行入睡,我會用

同意,係有用嘅話,我都會用

複式洋房

國民生產總值:107

2019勳章

meowmoew2018 發表於 19-2-15 14:26
安摭巾其实是點用的?

俾BB用之前,先將安撫巾放喺你衣服裡面幾個小時,連續放幾日,等安撫巾有「媽媽味」,我買咗幾條Angel Dear俾我個仔~佢超鍾意,日日自己「女女」下就訓咗

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.