意見反饋
義工

0-6個月 今日: 9|主題: 28994

定時餵奶的第一餐

FB體驗帳戶

國民生產總值:121

2019新春慶豚圓 2019勳章

BB四個幾月已戒夜奶。一天吃五餐,通常早上七点半王八点幾醒吃第一餐,晚上九点幾吃最後個餐跟手就訓。都維持了個幾月了。但這兩日佢六点幾七点零鐘就醒。醒咗好開心冇餓樣。我又唔想打亂佢原本個吃奶作息時間。同佢玩下氹佢大半個鐘係咪好衰?你哋遇到咁會佢醒就餵宅氹下佢到原本時間先餵?

王國熱話
想問綠表抽中頭三組買居屋,求救
無良上市公司!大家小心!
14個月大BB玩窗,是業主錯定佢亞媽錯?
大家用緊既AQ原來係有酒精

男爵府

國民生產總值:5119

2019勳章

Ar b 唔餓喊住要食都無問題嘅,每餐食幾多?

大宅

國民生產總值:1163

tapioca110 發表於 19-2-12 01:24
BB四個幾月已戒夜奶。一天吃五餐,通常早上七点半王八点幾醒吃第一餐,晚上九点幾吃最後個餐跟手就訓。都維 ...

同我仔作息差不多,我仔第一餐係7點半,有時6點幾7點醒左都玩一陣,抹下面同口,做下運動,拖到7點半先吃

FB體驗帳戶

國民生產總值:121

sizzlers 發表於 19-2-12 08:18
Ar b 唔餓喊住要食都無問題嘅,每餐食幾多?

通常頭尾個兩餐180ml, 其他餐170ml.其實多10ml 都唔知佢覺唔覺,只係諗住佢艾成晚俾多D佢

珍珠宮

國民生產總值:44772

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

醒咗既話我會俾奶佢飲架,不過佢唔扭食奶,你都可以遲D先俾佢食

複式洋房

國民生產總值:461

回覆樓主:

我仔仔有時都會早左醒
佢唔扭奶架 我發現佢真係慣左果個時間先食
所以會由佢自己係床玩
夠鐘我先起身沖奶比佢

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.