意見反饋
義工

懷孕前後 今日: 529|主題: 67625

跳至
樓主: pappu1024
懷孕16週開始大出血經歷

複式洋房

國民生產總值:162

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
恭喜樓主最後都生左健康b!
請問照宮頸係照肚超就照到?

大宅

國民生產總值:1046

2019新春慶豚圓

龍力蓮 發表於 19-2-12 09:54
恭喜樓主最後都生左健康b!
請問照宮頸係照肚超就照到?

要照陰超先最準的!

複式洋房

國民生產總值:340

2019勳章

樓主係一個好叻嘅媽媽~ 祝福你地一家!

大宅

國民生產總值:1538

2019勳章

pappu1024 發表於 19-2-12 09:55
要照陰超先最準的!

需唔需要用鴨咀夾架?

大宅

國民生產總值:1046

2019新春慶豚圓

aryan412 發表於 19-2-12 11:09
需唔需要用鴨咀夾架?

唔洗,不過係放入陰道照的

FB體驗帳戶

國民生產總值:60

2019新春慶豚圓

pappu1024 發表於 19-2-12 02:14
以前一直覺得懷孕係一件好簡單好容易既事,但原來一切都不容易!
我係懷孕兩個月時流啡幾日,住左一晚醫院 ...

恭喜樓主同BB平安健康各位媽媽加油吖(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

國民生產總值:1606

pappu1024 發表於 19-2-12 09:13
係呀,所以好驚如果再生又會有呢d情況!唸起都好驚

不過唔好諗甘多啦,有啲事怕唔黎,順其自然,最緊要bb健康冇事就安心

大宅

國民生產總值:1538

2019勳章

pappu1024 發表於 19-2-12 11:37
唔洗,不過係放入陰道照的

係咪可以check埋有無閉鎖不全?

大宅

國民生產總值:1088

aryan412 發表於 19-2-12 09:20
我就快12週,都好擔心會唔會有宮頸短既情況,完全唔知點check好。

其實check宮頸係可以早期都check到,我14週都check咗,但最好每次產檢都check下,以免突然變短就唔正常,因為宮頸長度應該會慢慢短到你生。醫生話如果到中期突然有生產跡象就要留意,例如流血,頻密宮縮,非常肚痛就可能係早產跡象,可能宮頸開咗或宮頸過短,要立即求醫。第一次懷孕都係樣樣謹慎啲。

大宅

國民生產總值:1402

pappu1024 發表於 19-2-12 02:14
以前一直覺得懷孕係一件好簡單好容易既事,但原來一切都不容易!
我係懷孕兩個月時流啡幾日,住左一晚醫院 ...

做媽媽真係好偉大!
養兒方知父母恩,而家陀BB已經好大壓力,
又驚呢樣,又驚果樣。
睇到你既經歷,知道BB女而家健康,
我都覺得好感動!

大宅

國民生產總值:2445

pappu1024 發表於 19-2-12 09:28
其實果個時候一d都唔堅強,到依刻唸番都好驚,之後再望住囡囡,覺得好感恩!
...

為母則強
個個都係咁練番黎

所以我地會更知咩叫感恩同珍惜當下

別墅

國民生產總值:512

pappu1024 發表於 19-2-12 02:17
係呢幾個月我上網睇左好多資料但都搵唔到好似我流左甘耐血呢個情況,我希望我既經歷可以鼓勵懷孕出血既媽 ...

謝謝你鼓勵!
見紅真是好擔心
你仲要甘大量出血都可以堅持到
好鼓舞
祝福你同bb健健康康

複式洋房

國民生產總值:142

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
係呢幾個月我上網睇左好多資料但都搵唔到好似我流左甘耐血呢個情況,我希望我既經歷可以鼓勵懷孕出血既媽 ...

替你感到開心。

複式洋房

國民生產總值:401

2019新春慶豚圓

恭喜樓主

複式洋房

國民生產總值:462

我上一胎也是這樣,我還在澳洲工作,外國醫生和工作同事唔明白,因為小產對他們來說是好平常,我一好小小就回港,有父母在身邊陪伴是最好的,先生在澳洲工作,到出世才能回港,有小小早產,最開心的事見到BB成長,現在第二胎,宮頸短,又在加油中,希望可以到34w,之後再看....你要加油啊⋯⋯當BB叫你媽媽時就知道沒有白費心機

別墅

國民生產總值:640

2019勳章

回覆樓主:

樓主多謝你 share !
我25週大出血,打咗強肺針
29週再出血,衣家32週,同BB努力緊 到36週
見到你經歷好勵志,我同BB會加油!

洋房

國民生產總值:48

你好堅強, 過中辛酸真係除咗媽媽外無人能明白.
祝你一家平安,快樂

公爵府

國民生產總值:26734

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

媽媽同bb 都好叻
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

FB體驗帳戶

國民生產總值:71

2019新春慶豚圓

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
恭喜(emoji)你成功帶領bb黎到呢個世界,好感動,祝樓主身體健康,bb快高長大...

翡翠宮

國民生產總值:90399

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
真系好好彩,真系好激勵,祝大家順順利利。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.