自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

求高手賜教!
我一直SAVE iphone D 相去我部iMac, 現在iMAC 唔夠位要移走D相去external harddisk, 但有什麼辦法可以KEEP 到個日子, 因為里面全部係囝囝D相,好想KEEP到個日子, DROPBOX都可以係FILE 名見到個日子,唔知點解iphone點整都唔得

男爵府

其實幾年前我都有問過,但係而家個方法唔得,所以唔知點樣再轉出嚟

男爵府

2018復活節勳章

回覆 諾諾BABY 的帖子

D相仲係你IPHONE? 如果係, 你可以用ITOOLS, D相佢可以SHORT BY 月份, 一個月一個月入1個FOLDER

男爵府

claudiaman_86 發表於 19-2-12 16:18

D相仲係你IPHONE? 如果係, 你可以用ITOOLS, D相佢可以SHORT BY 月份, 一個月一個月 ...

之前呢呢度有個JM教,全部拉出嚟啲相個名》系年月日時間,好方便,但ISO update 後而家呢個方法用唔到,個iPhone又就嚟爆,都唔知點處置啲相

男爵府

2018復活節勳章

你可以試下用ITOOLS, 呢個SOFTWARE 幫到你

男爵府

claudiaman_86 發表於 19-2-12 17:24

你可以試下用ITOOLS, 呢個SOFTWARE 幫到你

Tks

大宅

你有iPhone 又有iMac 最Apple 的方法就係用Photo App to 處理你的相片啦或者copy 的其他文件去iCloud (iPhone 檔案App) 再從iMac copy 抄番落來。

男爵府

BabyGGBaby 發表於 19-2-12 18:42
你有iPhone 又有iMac 最Apple 的方法就係用Photo App to 處理你的相片啦或者copy 的其他文件去iCloud (iPho ...

我backup 去咗iMac, 唔識點揾返個folder

大宅

參考
https://support.apple.com/zh-hk/HT201302

再唔識就去Apple Shop 上堂啦。

大宅

我插咗個usb portable的hard disk落個router,iphone就裝咗個叫Remote file manager免費app (或者FileExplorer都得),經wifi就可以抄相過hard disk,方便好用

男爵府

BabyGGBaby 發表於 19-2-13 11:25
參考
https://support.apple.com/zh-hk/HT201302

謝謝

男爵府

Luffy007 發表於 19-2-16 21:58
我插咗個usb portable的hard disk落個router,iphone就裝咗個叫Remote file manager免費app (或者FileExplo ...

謝謝你

首頁

尾頁

跳至