0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題。最近好煩惱,希望大家俾d意見我,thanks!

別墅

間間差唔多 法國就平靚正 但bb冇得跟身
除左餵奶同親子時間有得見 其餘都係bb房由姑娘照顧 但d姑娘care 得好好 亦可以放心
你可以上網睇睇自己想需要d乜去決定
例如 價錢? bb可否跟身? 有冇姜水供養?地點方唔方便屋企人成日黎拎野食比你?

複式洋房

littlepaulpaul 發表於 19-2-12 10:47

我啱啱都係法國開刀,我覺得唔錯同埋加上開完刀你個人好累嫁根本冇氣力湊B嘅,BB房嘅護士照顧得好好可以放心,係野食就差d啦同要預早叫定如果唔係要等個幾兩個鐘

複式洋房

我生左2個
一個仁安 一個法國
仁安就感覺住酒店 service貼心啲
真係可以安心咁抖
法國係平。會幫你洗下身(如果開刀的話)
相對地 每個程序無咁detail 但可接受的 cp值算幾好

別墅

揀個好醫生緊要過揀醫院

已刪除用户

子爵府

Jollykan 發表於 19-2-12 23:01
我啱啱都係法國開刀,我覺得唔錯同埋加上開完刀你個人好累嫁根本冇氣力湊B嘅,BB房嘅護士照顧得好好可以放 ...

請問叫野食點為之預早叫? 如想1pm/ 7:30pm食應該預幾早叫好d叫?

複式洋房

wowobibi 發表於 19-2-14 00:52
請問叫野食點為之預早叫? 如想1pm/ 7:30pm食應該預幾早叫好d叫?

要等個幾兩個中

禁止訪問

男爵府

牛年勳章

法國就平靚正

大宅

littlepaulpaul 發表於 19-2-12 10:47

我的意見是:

1. 最好揀一間比較近家人的醫院,始終老公日日出入都會好頻撲辛苦。

2. 問下幫你開刀的私家醫生有無preference ,最緊要係佢都prefer (即代表手術室的姑娘、助產士、以至儀器等等佢覺得好)。

3. 我喺荃灣港安開刀,房間姑娘好好,手術室及房間新、訓得都幾好,Canteen 是素食但外賣好快,味道也ok的。 但餵母乳的地方設計就一般,因為親餵的時候會有掛簾分隔每個媽媽,好處係有私隱,但唔好處係姑娘好難時刻觀察到你需要幫助,每次都要按鐘,之後姑娘先入房問邊個按,聽親人講浸會就無簾分隔,相對姑娘支援多一點!

希望比到少少idea你

洋房

我係跟醫生,醫生淨係掛牌仁安,朋友介紹所以我好相信位醫生,所以day one決定跟定佢。

另外仁安姑娘真係唔錯,好細心解釋所有關於bb既野,我自己經驗唯一唔開心係無指定要某位兒科醫生跟我bb,仁安assign左英文名short form係W.W兒科醫生比我,無乜耐性一味叫你比錢做乜做乜,連講bb之後打咩針都叫你自己睇,反而我心水個位兒科醫生係睇我隔離位媽咪就好細心解釋所有針同bb情況~

所以醫院真係唔係重點,係跟咩醫生先最緊要!

別墅

little_hk 發表於 19-2-13 02:08
我生左2個
一個仁安 一個法國
仁安就感覺住酒店 service貼心啲

請問仁安有咩用品會提供?有咩需要自備?謝謝

複式洋房

山竹仔 發表於 19-3-3 20:14
請問仁安有咩用品會提供?有咩需要自備?謝謝

基本上你跟返佢張紙帶野就ok, 其實都唔太多野要拎

佢有個生產包(防漏墊,清洗瓶,好似2包m巾),你記得拎飲筒方便飲水,尤其開刀~
2年前仁安有俾埋塊收腹帶黎,唔洗俾錢醫院買
佢有壺薑水洗手洗身,一日2轉,自己帶毛巾同兜裝水黎抺

別墅

little_hk 發表於 19-3-12 19:48
基本上你跟返佢張紙帶野就ok, 其實都唔太多野要拎

佢有個生產包(防漏墊,清洗瓶,好似2包m巾),你記得 ...

Thank you r

洋房

真心推薦仁安 !
我係新手媽媽,兩星期前喺仁安開刀。育嬰室啲姑娘真係教到我好多野!

複式洋房

個人覺得浸會

大宅

仁安唔錯,我啱啱開完刀個幾星期。姑娘都好好服侍,態度唔錯。連清潔姐姐都有問必答。

首頁

尾頁

跳至