親子旅遊

跳至

首頁
12345...20

尾頁

大宅

共8 日, 中間4日3夜住洪川大明.
好多野玩, 已經預左一日只玩RESORT入面的設備, 都唔夠.
2 日半滑雪, 半日SNOWYLAND.
阿女超鐘意去intermediate 雪道. 但因為怕危險, 教練要一帶一上.

另外, 首爾住弘大L7, 非常方便.
去了智勇迷宮, 樂天世界, 咁岩樂天世界做PROMOTION, 外國人有DISCOUNT, 好抵玩.
2 個小朋友在首爾已經話下年再來.

lan55    發表於 19-9-17 05:48

珍珠宮

我發覺小孩 ski 中級比較易上,我女學識無耐都落到。可能ski 比較易控制減速

大宅

youhello507 發表於 19-2-12 12:25
我發覺小孩 ski 中級比較易上,我女學識無耐都落到。可能ski 比較易控制減速
...
對.. 我自己仲玩緊BASIC, 我女已經可以上INTERMEDIATE.... 我仲差過個六歲人仔咁多.........

男爵府

我剛大明回來也想今年聖誕再去滑雪, 但未決定到去日本定韓國

伯爵府

我今日才由韓國回港,今次去咗洪川大明玩,跟TK travel私人團,一個教練對我們一家4口,因為之前未滑過雪,所以只plan咗玩1日。

小朋友學得快、我學得好慢。
兩個女都話好玩,應該聖誕或出年新年會去。
我兩個小朋友好鐘意個教練,韓國oppa(我鐘意oppa好有型)但識廣東話,下次應該會用返tk,想跟返呢個教練。

wcpcelia    發表於 19-2-13 08:50

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

粟米沙律 發表於 19-2-12 10:56
共8 日, 中間4日3夜住洪川大明.
好多野玩, 已經預左一日只玩RESORT入面的設備, 都唔夠.
2 日半滑雪, 半日 ...

邊條係intermediate? 我仔女都滑得叻過我
放下自在

子爵府

anniellm 發表於 19-2-12 23:58
我今日才由韓國回港,今次去咗洪川大明玩,跟TK travel私人團,一個教練對我們一家4口,因為之前未滑過雪, ...

我地今年都係大明玩左4日3夜 真係幾好玩 滑足 4日都唔夠皮 下年想再去 大明都去左2次 想試下去其他場 但佢配套真係唔差 唔會悶親唔滑雪既人

你跟 TK 係邊位教練呀?我係 jerry 教練教的 。

伯爵府

yp26 發表於 19-2-13 06:14
我地今年都係大明玩左4日3夜 真係幾好玩 滑足 4日都唔夠皮 下年想再去 大明都去左2次 想試下去其他場 但佢 ...

我都係jerry,好細心,
你4日3夜,佢教咗幾多日?

子爵府

anniellm 發表於 19-2-13 08:18
我都係jerry,好細心,
你4日3夜,佢教咗幾多日?

一日咋 見到佢好開心因為上年都係佢教我仔
今年因為我都係跟返tk所以見到佢哋好似幾有親切感
上車時佢話今日我教你兩父子滑雪超開心呀
今次玩咗四日都見到佢三日日日都同佢傾下偈其中兩日都仲有教我仔滑下雪

都算係咁啦
另一日就搵左另一個教練 都唔錯的

大宅

TK travel 係香港?有沒有聯絡可以給我?

大宅

環保接龍勳章

回覆 粟米沙律 的帖子

你好呀~我都係plan緊去大明
請問你係大明package跟TK,定教練經Tk book?
坐車去大明係跟大明接駁巴嗎?
住L7要幾早book,咩價錢?
唔好意思,第一次帶媽咪同女去自由行,好多問題。

大宅

siuman219 發表於 19-2-13 15:25
回覆 粟米沙律 的帖子

我向winterfriend 買package, 包左shuttle bus 來回弘大和resort
http://www.winterfriend.com/tour ... _uid_s=149&s_uid_s=
你自己研究下邊種岩你.

子爵府

SIOB 發表於 19-2-13 14:50
TK travel 係香港?有沒有聯絡可以給我?

去facebook search下
tktravelkorea

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆 粟米沙律 的帖子

係tk包車定大明車係睇tk團友多唔多, 我地初四去就多, 所以係tk包車, 連day 1未check in 時既行李都唔駛放locker, 直接放車! tk由報價到帶團都唔錯! 另一間winterfriend至今都無報價比我! 可能生意太好
放下自在

伯爵府

回覆 粟米沙律 的帖子

我跟TK私人團,係教練揸私家車到酒店接送到大明。私人團都唔貴,HKD999/人,最少4人。

伯爵府

cattz288 發表於 19-2-13 18:41
係tk包車定大明車係睇tk團友多唔多, 我地初四去就多, 所以係tk包車, 連day 1未check in 時既行李都唔駛放l ...

係呀,TK跟得好足,whatsapp回應快,有咩問題都會答

男爵府

anniellm 發表於 19-2-13 19:15
我跟TK私人團,係教練揸私家車到酒店接送到大明。私人團都唔貴,HKD999/人,最少4人。
...
HKD999/人, 係HKD999/人/日? 包乜? 酒店? lift pass? 教練?

子爵府

cattz288 發表於 19-2-13 18:41
係tk包車定大明車係睇tk團友多唔多, 我地初四去就多, 所以係tk包車, 連day 1未check in 時既行李都唔駛放l ...

同我年30出發一樣呀 我地個日有兩架車 全車都係 TK 客 ,今年仲快手左 租完衫唔洗去酒店 租 locker 較一大輪先去雪場 ,行李直頭放上車 滑完雪先再拎 ,比起舊年快左 11點已租埋雪具 今年無咁亂 , 拎門票都好快

子爵府

anniellm 發表於 19-2-13 19:16
係呀,TK跟得好足,whatsapp回應快,有咩問題都會答

佢 C'S 真係唔錯 有咩唔明 仲會直接打黎傾

子爵府

anniellm 發表於 19-2-13 19:15
...

999咁平 包咩呀 ?咁好仲去酒店接呀?

首頁
12345...20

尾頁

跳至