親子旅遊

跳至

首頁
23456...20

尾頁

子爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 16:46
snowyland收四點半. 我第3日玩到佢收工才坐GONDOLA落黎.

有夜場 1830~2200

大宅

yp26 發表於 19-2-14 16:24
我兩條友滑足四日 其中有一晚上咗snowland 一晚去打保齡球
真好氣力...

我D女玩到4點半已經返房.
我一晚煎韓牛扒, 一晚煎五花肉. supermarket買, 自己煮晚餐. 好好味.

wcpcelia    發表於 19-2-15 11:06

大宅

其實酒店唔貴, 約一千一晚, 諗緊下次係咪要住5日....
不過TK 唔比只BOOK酒店, 一定要酒店連SKI 一齊BOOK, 對於我呢D其中一日唔SKI的, 好蝕.

winterfriends 的staff 長駐tourist information centre. 呢樣幾好. 有咩事WHATSAPP佢地即刻覆.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

粟米沙律 發表於 19-2-14 16:53
不過TK 唔比只BOOK酒店, 一定要酒店連SKI 一齊BOOK, ...
除非係紅日, 自己分開BOOK應該都唔難

不過TK要每朝早11點先拎LIFT PASS, 如果可以早D就好, 因為朝早少人好多

放下自在

子爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 16:48
真好氣力...

我幾晚都出去食真係唔知食咩好 最後食咗兩晚炸雞一晚food court
我都諗過如果下次再去自己買定啲肉夜晚自己整仲好

我哋多數都係畫完書五點鐘返房休息過零鐘再出動

子爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 16:53
不過TK 唔比只BOOK酒店, 一定要酒店連SKI 一齊BOOK, ...

我第二日嘅教練都係 wf嗰度搵嘅 之前搵過一次等咗好耐都冇覆我,都差唔多人出發前兩三個禮拜左右再試一次搵下佢哋嗰次好啲 whatsapp覆我好快 我仲話想搵普通話或者廣東話嘅教練佢哋冇之後佢就介紹咗一個雪教練畀我 香港普通話嘅都好好呀我都好細心

想問下你有冇去過其他雪 場 我想知大名配套係咪真係好啲

大宅

cattz288 發表於 19-2-14 16:59
除非係紅日, 自己分開BOOK應該都唔難

不過TK要每朝早11點先拎LIFT PASS, 如果可以早D就好, 因為朝早少人好 ...

我咪就係紅日囉, 而且可以中間其中一日唔滑雪嘛, 唔洗一定完左個PACKAGE才自己BOOK酒店.

朝早Blues 同BALLADs 雪道好少人. 12點前, 好快就可以上LIFT

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yp26 發表於 19-2-14 17:02
我幾晚都出去食真係唔知食咩好 最後食咗兩晚炸雞一晚food court
我都諗過如果下次再 ...
好精力, 果間炸雞OK嗎? 完全唔識睇佢寫乜, 會唔會辣?
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-2-14 17:17
好精力, 果間炸雞OK嗎? 完全唔識睇佢寫乜, 會唔會辣?

炸雞有好好食喎 唔算貴
佢有中文餐牌價

象牙宮

yp26 發表於 19-2-14 17:20

炸雞有好好食喎 唔算貴
哎, 老公走寶了
放下自在

大宅

yp26 發表於 19-2-14 17:06
我第二日嘅教練都係 wf嗰度搵嘅 之前搵過一次等咗好耐都冇覆我,都差唔多人出發前兩三個禮拜左右再試一次 ...
我之前去日本的, 未去過韓國其他RESORT. 但我最主要係睇坐幾耐車..

洪川大明坐1.5 HRS, 我覺得岩岩好. 如果3小時巴士去ALPENSIA, 一定唔得. 除非自己坐KTX
配套我覺得好好呀, 起碼好多野玩, 都未玩晒, 同埋我老公話去過呢度一次, 熟地方, 下次好多野可以自己黎, 慳好多時間
例如搵地方食野, 洗衫, 搵酒店之類, 所以都指明下年去番呢度

我今次住MAPLE, 有2張單人床, 同2 張ONDOL, 厨房的設備基本上齊
除左第一晚係FOOD COURT食, 第2,3晚都返房煮.

係間房乾左D, 我有放濕器都頂唔順, 夜晚放晒大毛巾係晾衫架, 第二朝已經乾晒

象牙宮

粟米沙律 發表於 19-2-14 17:23
我之前去日本的, 未去過韓國其他RESORT. 但我最主要係睇坐幾耐車..

洪川大明坐1.5 HRS, 我覺得岩岩好. 如 ...

日本有咩雪場正架? 老公嫌無溫泉, 想睇下日本
放下自在

伯爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 16:48
真好氣力...

請問是否洪川大明裏頭賣韓牛?酒店有無煎pan呀?
等我下次去試下先

象牙宮

anniellm 發表於 19-2-14 20:20
請問是否洪川大明裏頭賣韓牛?酒店有無煎pan呀?
等我下次去試下先

有超市! 原來超市門口仲有幾個叮叮爐!
放下自在

男爵府

回覆 粟米沙律 的帖子

你係邊度book大明住宿架

子爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 17:23

洪川大明坐1.5 HRS, 我覺得岩岩好. 如 ...

我都覺得大名配套幾好, 多嘢玩又有地方行, 今年 仲可以打通埋每座嘅b1周圍行可以唔使行出去非常好
我哋已經去過兩年我老公都話出年想再去但係我又想試下其他雪場 , 車程嚟講佢都算快啦一個鐘頭鬆啲就到
如果下次再去真係自己 搵兩晚 煮嚟食好過
你喺邊度搵到洗衫呀??
我哋住oak 有一張雙人床 加兩張 tatami

你講得啱呀間房係乾咗啲我冇帶放濕器只係放咗幾杯水喺附近同埋打開少少 露台嗰個門

象牙宮

yp26 發表於 19-2-14 21:43

我都覺得大名配套幾好, 多嘢玩又有地方行, 今年 仲可以打通 ...

原來b1打通係今年既事黎! 我地都係住oak, 朝早行去maple食早餐好遠
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-2-14 22:13
原來b1打通係今年既事黎! 我地都係住oak, 朝早行去maple食早餐好遠
...

係呀 今年先打通架 我舊年去 都要行地面先過到雪場嗰邊, 因為舊年食早餐都喺oak樓下食唔使行咁遠

男爵府

yp26 發表於 19-2-14 16:31
之前我都冇諗過雪板會有咩問題
所以如果再去應該都係要搵教練跟住好似真係安心啲
...
如果真係再去, 我都會book教練, 其實仲有好多野要學, 加上有教練傍住, 點都安心啲

男爵府

yp26 發表於 19-2-14 16:47
有夜場 1830~2200
夜場我驚太凍小朋友會病, 所以都係玩日場算, 蝕左gear錢比TK

首頁
23456...20

尾頁

跳至