親子旅遊

跳至

首頁
12345...20

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yp26 發表於 19-2-13 22:17
佢 C'S 真係唔錯 有咩唔明 仲會直接打黎傾

我成年前咁滯第一次問佢價, 諗住等佢慢慢覆, 點知佢即時whatsapp call我, 嚇我一大跳
放下自在

伯爵府

fatfat-hippo 發表於 19-2-13 19:28
HKD999/人, 係HKD999/人/日? 包乜? 酒店? lift pass? 教練?

係1日團,每人$999,即日來回酒店接送,包埋租衫用具,教練2小時
唔包lift pass

伯爵府

yp26 發表於 19-2-13 22:18
999咁平 包咩呀 ?咁好仲去酒店接呀?

係呀,其實包嘅嘢同大團一樣,包租衫用具,2小時教練,來回接送。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

anniellm 發表於 19-2-14 00:47
係1日團,每人$999,即日來回酒店接送,包埋租衫用具,教練2小時
唔包lift pass
...

原來真係唔算貴

放下自在

子爵府

anniellm 發表於 19-2-14 00:49
係呀,其實包嘅嘢同大團一樣,包租衫用具,2小時教練,來回接送。

你地幾人包團呀?
2小時教練都只係教你地 都幾好喎

伯爵府

yp26 發表於 19-2-14 06:55
你地幾人包團呀?
2小時教練都只係教你地 都幾好喎

教練只教我哋一家4口呀,
小朋友3歲及6歲。

小朋友學得快,我大女已經識轉彎了

大宅

粟米沙律 發表於 19-2-12 10:56
共8 日, 中間4日3夜住洪川大明.
好多野玩, 已經預左一日只玩RESORT入面的設備, 都唔夠.
2 日半滑雪, 半日 ...

請問如果農歷新年去洪川大明,預早幾耐可以 book resort?

象牙宮

chunchundaddy 發表於 19-2-14 08:31
請問如果農歷新年去洪川大明,預早幾耐可以 book resort?

我上年係4月尾book tk, 因為佢話5月會加價

男爵府

粟米沙律 發表於 19-2-12 10:56
共8 日, 中間4日3夜住洪川大明.
好多野玩, 已經預左一日只玩RESORT入面的設備, 都唔夠.
2 日半滑雪, 半日 ...

請問洪川大明resort年初一/二,入面的商店是否全開哂?
因我都想plan明年新年去玩⛷

男爵府

畀面勳章

回覆 anniellm 的帖子

你好! 想問下2個小朋友JOIN 1日團夠唔夠時間玩?

象牙宮

藍星人民 發表於 19-2-14 10:34

要睇小朋友幾細夠唔夠膽玩! 我兩個6&8, 第一日大哥ok, 細妹好驚! 點知玩第二日連妹都ok!
放下自在

男爵府

畀面勳章

回覆 cattz288 的帖子

你JOIN咗2日1夜? 我2個小朋友一樣歲數, 見2日1夜都幾貴下, 但JOIN 1日又驚佢地唔夠時間玩.

子爵府

cattz288 發表於 19-2-14 09:00

我上年係4月尾book tk, 因為佢話5月會加價 :joyou ...

我都係依個時間 book

象牙宮

藍星人民 發表於 19-2-14 12:02
回覆 cattz288 的帖子

你JOIN咗2日1夜? 我2個小朋友一樣歲數, 見2日1夜都幾貴下, 但JOIN 1日又驚佢地唔夠 ...

我膽粗粗一黎就報3日兩夜! 不過見其他人多數報2日! 因為有送snowyland, 所以中間果日去左snowyland比佢地抖下! 滑雪真係幾大運動量, 所以第一日滑完好攰!
1日團似滑雪體驗多d! 因為教完都成點, 食少少野再玩多陣就散band
放下自在

伯爵府

藍星人民 發表於 19-2-14 10:34

我兩個女覺得唔夠皮,所以下次會住1-2晚。

但學jm話齋,滑雪係大運動量,我自己平時無運動,對我嚟講係吃力同難學。基本上著住對滑雪鞋行去雪道,我都覺辛苦。

但我女係學得快,所以下次諗住叫教練同佢哋上藍道,我自己留在綠道玩下。

子爵府

anniellm 發表於 19-2-14 13:07
我兩個女覺得唔夠皮,所以下次會住1-2晚。

但學jm話齋,滑雪係大運動量,我自己平時無運動,對我嚟講係吃 ...

小朋友學得快 比我著完鞋行到雪場都攰死
今次教練1:2 我仔都學得快過老公
下次去都起碼4日3夜 走唔甩

子爵府

cattz288 發表於 19-2-14 12:14
我膽粗粗一黎就報3日兩夜! 不過見其他人多數報2日! 因為有送snowyland, 所以中間果日去左snowyland比佢地 ...

其實去玩下 hea 下 去三日都唔多 兩日太小啦

象牙宮

yp26 發表於 19-2-14 13:42
其實去玩下 hea 下 去三日都唔多 兩日太小啦

係呀!尤其中間一日去左玩! 第三日滑雪佢地已經好輕鬆! 如果resort包埋free溫泉就perfect喇!
放下自在

象牙宮

yp26 發表於 19-2-14 13:41
小朋友學得快 比我著完鞋行到雪場都攰死
今次教練1:2 我仔都學得快過老公
下次去都起 ...

第一日喺雪場行返去還boot個位, 真係酸軟! 加上亞女未識玩, 驚青到乜!3點幾已休息! 到第二日習慣左, 玩到唔想走
放下自在

男爵府

anniellm 發表於 19-2-14 00:47
唔包lift pass
...
咁又唔算貴喎

首頁
12345...20

尾頁

跳至