意見反饋
義工

家庭理財 今日: 9|主題: 40776

跳至
[家庭理財] 請問建行人仔定期今日幾多厘?

男爵府

國民生產總值:8783

2019新春慶豚圓 2019勳章

如題

王國熱話
人奶媽媽要出trip, 點做好?
請教全泵媽媽帶bb出街
哺乳bra一問
無人奶可以轉邊隻奶粉?

男爵府

國民生產總值:6050

一年2.6%
半年2.2%

珍珠宮

國民生產總值:47104

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sorfn89 發表於 19-2-12 11:52
如題

好低,我擺開都轉走左

大宅

國民生產總值:2669

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
YuYuMother 發表於 19-2-12 20:21
好低,我擺開都轉走左

咁你走左去邊?幾釐?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kitchenMom 發表於 19-2-13 01:15
咁你走左去邊?幾釐?

HSBC

兩萬以上三個月2.7

你睇另一個post有講

大宅

YuYuMother 發表於 19-2-13 07:36

HSBC

收到,唔該曬

男爵府

kitchenMom 發表於 19-2-13 09:02
收到,唔該曬

尋日二點零去做,但要開外幣戶口,搞得來都三點幾,期間有三個職員service 我,(一個職員做做下轉比另一同事,話要做另一個已經約時嘅客,開完戶又有另一職員問我明唔明開戶條款)最後話張支票要過咗數先做到定期,叫我今日去搵幫我開戶嘅同事做定期,或同事唔得閒直接去窗口做,點知窗口職員又話要等支票兌現咗先做得,要我聽日三點後先再去做,好煩

大宅

sorfn89 發表於 19-2-13 13:01
尋日二點零去做,但要開外幣戶口,搞得來都三點幾,期間有三個職員service 我,(一個職員做做下轉比另一同 ...

你講匯豐?

珍珠宮

sorfn89 發表於 19-2-13 13:01
尋日二點零去做,但要開外幣戶口,搞得來都三點幾,期間有三個職員service 我,(一個職員做做下轉比另一同 ...

Hsbc?

係要支票兌現左先做到。

我星期六做,當日唔收支票,職員幫我填好資料後叫我放支票入支票箱。星期一處理星期二兌現,定期生效日係星期二。

不過我本身有外幣戶口可能簡單少少

男爵府

kitchenMom 發表於 19-2-13 15:03
你講匯豐?

yes

男爵府

建行今日加了利率
一年2.7%
半年2.35%

男爵府

tictactoe 發表於 19-2-13 17:20
建行今日加了利率
一年2.7%
半年2.35%

係呀,幾好喎,同匯豐差唔多,請問係咪新舊資金都係一樣利率呀?

男爵府

sorfn89 發表於 19-2-13 18:55
係呀,幾好喎,同匯豐差唔多,請問係咪新舊資金都係一樣利率呀?

建行一向不需新資金, 續存一樣利率

男爵府

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
tictactoe 發表於 19-2-13 20:35
建行一向不需新資金, 續存一樣利率

今日跌咗, 得2.57

男爵府

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
sorfn89 發表於 19-2-14 14:26
今日跌咗, 得2.57

但我登入網銀, 見到一年冇變, 10萬或以上是2.7%, 但半年降至2.25%

複式洋房

國民生產總值:417

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆 sorfn89 的帖子

我已經有HSBC户口可做嗎?2.7% 三個月要新資金嗎?
普通戶口可以嗎?金額有冇上限?
walk-in 可做嗎?

男爵府

dreaman 發表於 19-2-15 08:16
回覆 sorfn89 的帖子

我已經有HSBC户口可做嗎?2.7% 三個月要新資金嗎?

我昨天去HSBC做定期, 已經減了息, 半年新資金只有2.55%(運籌理財), 我估普通戶口2.5%

男爵府

國民生產總值:6222

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我剛剛系建行做,一年2.7%

大宅

國民生產總值:1368

2019勳章

kittyhome 發表於 19-2-15 11:58

新客戶?最少存幾錢?

男爵府

kittyhome 發表於 19-2-15 11:58

尋日得2.57, 今日又升返呀?

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.