懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家差唔多30週, 呢幾日開始訓覺好似吸唔到氣咁, 搞到休息好差...我知後期呼吸困難好常見, 但係試過既媽媽們有無tips比我捱過去?

複式洋房

dolldollk 發表於 19-2-12 12:25
而家差唔多30週, 呢幾日開始訓覺好似吸唔到氣咁, 搞到休息好差...我知後期呼吸困難好常見, 但係試過既媽媽 ...

係好常見啊!特別訓覺既時候,你試下拎幾個枕頭 一個墊高點個頭訓,因孕期向左訓血流量好點,我會放細枕頭係肚底比bb墊住,而背部腰果個位又墊個枕頭,咁樣會好點~ 但平時行行下或坐車我就唔知有咩方法了,因我試過成程車抖唔到氣好辛苦~ 但問過醫生,嚴重的話去醫院吸下氧氣!

大宅

jwakaka 發表於 19-2-12 12:53
係好常見啊!特別訓覺既時候,你試下拎幾個枕頭 一個墊高點個頭訓,因孕期向左訓血流量好點,我會放細枕頭 ...

係啊, 今朝我墊高咗個頭先訓得返 平時我係坐係度比較辛苦, 係度吸大啖氣咁, 而家坐車仲要戴埋口罩真心想暈低...原來醫院有氧氣吸!!多謝你呀, 解釋得好清楚~~~

男爵府

我之前就墊腳墊頭訓舒服好多啊!

大宅

HappyMaMaBaby 發表於 19-2-12 13:55

好呀!我都試下呀, 未試墊腳

大宅

你私家產檢個陣同醫生講下,我個陣都係咁呀,抽左血無貧血,但醫生有開鐵丸(朱古力味,啡色的)俾我食,等我無咁攰無咁易抖唔到氣。

大宅

Puddingmman 發表於 19-2-13 05:17
你私家產檢個陣同醫生講下,我個陣都係咁呀,抽左血無貧血,但醫生有開鐵丸(朱古力味,啡色的)俾我食,等 ...

尋日拎醫生紙個時診所都有幫我夾下手指, 話含氧量正常, 夜晚墊高好左少少

珍珠宮

HappyMaMaBaby 發表於 19-2-12 13:55

我都係,我墊高頭以後就舒服好多

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

可能系BB頂住個肚。

首頁

尾頁

跳至