使用意見

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

各位國民

親子王國即將以新面貌登場,無論使用電腦、平板電腦或手機瀏覽親子王國網頁版,頁面都會自動對應屏幕尺寸作出調整。是次系統會隨機選取一小部份國民優先試用親子王國測試版網頁,當成功登入後就會見到以下版面。

桌上電腦瀏覽版面

手機瀏覽版面

已被選中優先試用親子王國測試版網頁的用戶,使用上遇到任何問題,煩請在本集中帖內報告;如有任何使用上的意見,亦請在此貼出,有關問題及意見都會轉交負責部門跟進。謝謝!

如遇到任何問題,請提供以下資料:
-有關問題的詳細描述
-有關問題的截圖
-所使用的裝置 ( 桌上電腦 / 平板電腦 / 手機 )
-所使用作業系統及版本
-所使用瀏覽器及版本

[3月11日更新]
親子王國網頁改版已經推出,國民如有任何使用上的意見或問題,煩請到以下集中帖貼出。謝謝!
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22371053

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

手機瀏覽版面入咗個帖
但見唔到點樣去下一頁睇之後啲回覆

特派員  你好,有關問題已修復完成,謝謝 !  發表於 19-2-25 09:46

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

Poyau 發表於 19-2-18 16:41
手機瀏覽版面入咗個帖
但見唔到點樣去下一頁睇之後啲回覆

如使用手機瀏覽器查看帖子內容,可以點按下方的「<」或「>」查看上一頁或下一頁討論,亦可以點按中間的數字頁直接跳到指定頁數。

謝謝!

寶石宮

2023年兔年勳章

國務專員 發表於 19-2-18 17:47
如使用手機瀏覽器查看帖子內容,可以點按下方的「<」或「>」查看上一頁或下一頁討論,亦可以點按中間的 ...

謝謝回覆 但網頁最底不見 < 1頁▾ >

BBJOJO    發表於 19-2-18 20:05

子爵府

上方這個橙紅色的橫條可否隱藏?
用電腦就係想個MON可以睇得大點,依家就短一節

按鈕比例好似好大

子爵府

測試版意見

我用緊,唔太慣。
點解d 舊帖冇左日期時間?

特派員  你好,有關問題已通知開發跟進,謝謝 !  發表於 19-2-19 18:03

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

Janicefin 發表於 19-2-18 22:47
我用緊,唔太慣。
我見7日內的沒有日期, 只有顯示昨日, 3日前....7日期前
8日前的帖先有日期

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

emt1314 發表於 19-2-18 22:26
用緊, 好過舊版, D字夠大夠清楚, 我仲意呢個版本
有D版面D字超級大, 我要縮佢細D, 咪係同事行過都睇到我上BK...

大宅

一段時間冇嚟BK
睇到呢個post先知我可能係測試版?啲字鬼咁大即刻ctrl0

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

Poyau 發表於 19-2-18 17:57
謝謝回覆 但網頁最底不見 < 1頁▾ >

你好,請提供以下資料:
-有關問題的截圖
-所使用的裝置 ( 桌上電腦 / 平板電腦 / 手機 )
-所使用作業系統及版本
-所使用瀏覽器及版本
謝謝 !

管理員

回覆 ko3go 的帖子

你好
上方這個橙紅色的橫條可否隱藏?
用電腦就係想個MON可以睇得大點,依家就短一節

請問是否指左右兩邊太多空白位嗎?

按鈕比例好似好大

謝謝您的意見。

管理員

Janicefin 發表於 19-2-18 22:47
我用緊,唔太慣。

你好,有關問題已通知開發跟進,謝謝 !

管理員

myww 發表於 19-2-19 09:49
有D版面D字超級大, 我要縮佢細D, 咪係同事行過都睇到我上BK...

你好,請問是哪個版面的字體 ? 謝謝 !
另可以試試在 【A大小】按鈕調節內容字體大小

管理員

hyukwun 發表於 19-2-19 09:55
一段時間冇嚟BK
睇到呢個post先知我可能係測試版?啲字鬼咁大即刻ctrl0

你好,請問是哪個版面的字體 ? 謝謝 !

另可以試試在 【A大小】按鈕調節內容字體大小

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我用Chrome, D字稍嫌太大, 縮到90%就OK。
我覺得預先睇唔到頁數唔方便, 要按先知。
另外按左左上角3條線後, D字太大, 要scroll down, 比較麻煩

管理員

cmir 發表於 19-2-19 12:16
另外按左左上角3條線後, ...
你好,請問是不是使用手機瀏覽 ? 謝謝 !

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

特派員 發表於 19-2-19 12:55
你好,請問是不是使用手機瀏覽 ? 謝謝 !

用desktop

管理員

【A大小】這個按鍵,可調節 5 種大小字體,請試試效果,謝謝。

謝謝您的意見。

另外按左左上角3條線後, D字太大, 要scroll down, 比較麻煩
請問是不是這個位置的字體太大,例如 : 自由講場 美容扮靚,謝謝。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

myww 發表於 19-2-19 09:49
咁。。。點會預你在公司上BK呢?
我在屋企睇就好舒服清楚了!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

回覆 特派員 的帖子

請問是不是這個位置的字體太大,例如 : 自由講場 美容扮靚,謝謝。 對呀, 孕前孕後, 育兒成長等格仔太大

特派員  謝謝您的意見  發表於 19-2-19 14:35

首頁

尾頁

跳至