懷孕前後

跳至

FB體驗帳戶

2019新春慶豚圓

有冇推介邊個醫生照nifty pro 細心又唔太貴架?

大宅

2019新春慶豚圓

Wing1wing 發表於 19-2-12 16:25

nifty pro係抽血交去指定化驗所驗,然後化驗所出report, 醫生都只係根據報告講返結果俾你聽,基本上邊個醫生做都無咩分別

你係咪想問第二樣?

男爵府

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

Wing1wing 發表於 19-2-12 16:25

如果今星期做到,快book龔羽一,下星期加價。3500 好細心。

男爵府

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

super_cat 發表於 19-2-12 16:31
nifty pro係抽血交去指定化驗所驗,然後化驗所出report, 醫生都只係根據報告講返結果俾你聽,基本上邊個醫 ...

醫生有分別,有醫生係超聲波加nifty, 仲要額外收診金,我朋友3xxx nifty加1xxx診金,共5xxx. 有醫生只收3xxx包nifty加超聲波,我睇過2個醫生nifty, 個人覺得有分別。第一個超聲波加nifty, 所謂超聲波都係度長度同心跳。今次第二個佢照超聲波仲度埋頸皮,check埋羊水,心跳,長度,水腫,無腦兒等,全部都有講。

大宅

2019新春慶豚圓

minigaga 發表於 19-2-12 16:52
醫生有分別,有醫生係超聲波加nifty, 仲要額外收診金,我朋友3xxx nifty加1xxx診金,共5xxx. 有醫生只收3x ...

單純講Nifty Pro 係只係染色體嘅測試

你講嘅其他嘢係屬於產檢嘅範圍,就算唔做nifty pro, 你淨係搵醫生做產檢佢都會做

男爵府

super_cat 發表於 19-2-12 16:56
單純講Nifty Pro 係只係染色體嘅測試

你講嘅其他嘢係屬於產檢嘅範圍,就算唔做nifty pro, 你淨係搵醫生做 ...

出面可以額外去做又點?咁唔代表診所個nifty package唔可以包多包少,我自己join果個就寫到明nifty係包乜。nifty係抽血驗染色體都唔代表所有診所既nifty package只係抽血同拎報告。樓主想問有邊啲係做得細心又唔貴,有乜問題?

大宅

2019新春慶豚圓

minigaga 發表於 19-2-12 17:17
出面可以額外去做又點?咁唔代表診所個nifty package唔可以包多包少,我自己join果個就寫到明nifty係包乜 ...

絕對無問題,呢位JM咁激動做咩呢?

只係想講nifty pro本身就係抽血嘅染色體測試,用照呢個形容詞係有點奇怪,我想make sure到底樓主係咪真係講緊nifty pro呢樣嘢

咁又有咩問題?

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

minigaga 發表於 19-2-12 16:45
如果今星期做到,快book龔羽一,下星期加價。3500 好細心。

我之前打過去都話Nifty Pro今個月加價到3900,有D都好似唔只

洋房

2019勳章

問過兩間都要$6500... 請問大概幾w就要做?

大宅

2019新春慶豚圓

Cottonwood 發表於 19-2-12 19:00

Nifty Pro 10 週起可以做

6500 咁貴? T21好似先係呢啲價,Nifty Pro 通常平啲

大宅

2019新春慶豚圓

super_cat 發表於 19-2-12 19:20

6500 咁貴? T21好似先係呢啲價,Nifty Pro 通常平啲

我知道劉子健醫生係$6500 包照埋早期結構
家計會都有得做Nifty Pro $3500(唔包照超聲波)
翹康$4400 另加診金 (會照埋超聲波)
卓越 $3950 另加診金 (會照埋超聲波)
我自己book左翹康林兆強醫生$4900 月尾先去做 喺返診所度抽血
卓越聽講要去另一層抽血 我覺得麻煩 所以冇揀

大宅

2019新春慶豚圓

candy2611 發表於 19-2-12 19:44
我知道劉子健醫生係$6500 包照埋早期結構
家計會都有得做Nifty Pro $3500(唔包照超聲波)
翹康$4400 另加 ...

包埋早期結構的話,6500又唔算貴,仲要劉子健都係照結構權威

我都係喺返我揀咗做產檢嘅醫生度做咋,佢收5000 另加診金,算貴但費事為咗慳錢又特登走去另一個醫生度開file做

大宅

2019新春慶豚圓

super_cat 發表於 19-2-12 19:52
包埋早期結構的話,6500又唔算貴,仲要劉子健都係照結構權威

我都係喺返我揀咗做產檢嘅醫生度做咋,佢收5 ...

係啊 有朋友去劉子健度做真係照得好仔細 照嗰陣仲已經可以好肯定知道係男仔定女仔 報告出嚟都係準既
我自己都係喺度產檢醫生度做 方便醫生跟進

洋房

2019勳章

super_cat 發表於 19-2-12 19:20

我是第一胎 高齡咩都唔識
睇開仁安李教授 只見姑娘填份表冇講包照其他
問另一間鄭醫生(未睇過 好的話準備產檢都搵佢)姑娘都只係報價 冇問包唔包其他

都係nifty pro $6500 同其他d價錢都好似差好遠

別墅

Cottonwood 發表於 19-2-12 19:00

10週就可以了,不過都有d jm 驚重抽血12週先做

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊