意見反饋
義工

少年成長 今日: 1|主題: 14732

自己出去同朋友玩

大宅

國民生產總值:2699

2019新春慶豚圓

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
想問下大家, 11歲半男仔, 大家接受他自己同朋友出去食飯+去朋友屋企玩幾耐??

王國熱話
Ulmuka Duo vs PIYO PIYO 黃色小鴨消毒烘乾機
最後悔買左既bb用品
請問2-3個月既bb可唔可以用拉拉褲?
請問應該幾大著拉拉褲比較適合?

別墅

國民生產總值:601

2019新春慶豚圓

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
clybaby 發表於 19-2-12 16:42
想問下大家, 11歲半男仔, 大家接受他自己同朋友出去食飯+去朋友屋企玩幾耐??
...

我覺得未係好適合自己出街,可能我太保護個仔
You can't change who people are, you love them.
Live Bold. Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just Live.
You only get one life, It's actually your duty to live it as fully as possible.

大宅

2019新春慶豚圓

jessiechau 發表於 19-2-14 18:58
我覺得未係好適合自己出街,可能我太保護個仔

其實我都唔係好放心, 上年同老師講過, 老師話"有d同學媽咪好放心架, 放學返去換左衫又落街, 如果你唔放心我就同班同學講話有d媽媽唔俾放學係街遊樂, 放學盡快回家啦" 今年我先開始俾佢同朋友出去玩, 都是屋邨內咋, 太遠我實唔俾

別墅

國民生產總值:601

2019新春慶豚圓

clybaby 發表於 19-2-14 19:41
其實我都唔係好放心, 上年同老師講過, 老師話"有d同學媽咪好放心架, 放學返去換左衫又落街, 如果你唔放心 ...

咁落下樓下玩都可以既,不過要過馬路或搭車,就中學比較合適啦!

You can't change who people are, you love them.
Live Bold. Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just Live.
You only get one life, It's actually your duty to live it as fully as possible.

大宅

2019新春慶豚圓

jessiechau 發表於 19-2-14 20:05
咁落下樓下玩都可以既,不過要過馬路或搭車,就中學比較合適啦!
...

係呀, 不過佢d同學成日帶佢周圍去, 又去其他同學屋企玩, 一去就3-4個鐘, 唔知算唔算耐, 唔俾佢玩咁耐又驚同學唔鐘意下次就唔同佢玩, 玩得太耐又驚佢慣左以後想佢唔好玩咁耐都難

複式洋房

國民生產總值:396

2019新春慶豚圓

發表於 前天 11:38 |顯示全部帖子
只要不是由上水去香港仔, 三四個鐘好少事

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 前天 12:46 |顯示全部帖子
sonority 發表於 19-2-15 11:38
只要不是由上水去香港仔, 三四個鐘好少事

明白晒~

複式洋房

國民生產總值:396

2019新春慶豚圓

發表於 前天 14:10 |顯示全部帖子
其實出街 或者上網睇一場戲 + 快餐店食野吹水, 已經超過三個鐘.

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 前天 14:13 |顯示全部帖子
sonority 發表於 19-2-15 14:10
其實出街 或者上網睇一場戲 + 快餐店食野吹水, 已經超過三個鐘.

佢話係上同學屋企打機咋, 但我又唔想佢打成3,4個鐘

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.