美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

大家去水上活動會用咩化妝品呢?例如:粉底、眉筆嗰啲,分享 下!

大宅

pony有隻防水既粉底,好似話可以直情游水個陣用
但未試過唔知work唔work

反而我比較想問會唔會有人游水會照戴con?
想知其實戴唔戴得? 特別係大眼仔,
你知游水都唔係好化到眼妝
如果可以戴大眼仔既話,咁隻眼都起碼唔會太無神先

珍珠宮

譚少奶 發表於 19-2-13 22:43
pony有隻防水既粉底,好似話可以直情游水個陣用
但未試過唔知work唔work

謝謝!游水我有戴con,不過係戴响泳鏡裏面。真係游水我又無咁著重化妝,我係去旅行玩水上樂園嗰啲先想化妝,因為會去成日,而且會影相。今日睇咗YouTube 啲教防水化妝,原來mac都有呢類產品,我去試下先。

男爵府

我上年夏天都係用mac粉底、dejavu眉粉筆加眼線液(超防水)、kiko眼影,唇就隨心。我平時d product 都係防水防油,無特別會去水上活動買

珍珠宮

無糖茶妹 發表於 19-2-14 09:21
我上年夏天都係用mac粉底、dejavu眉粉筆加眼線液(超防水)、kiko眼影,唇就隨心。我平時d product 都係防 ...

謝謝分享,眉粉筆落水唔甩嗎?

男爵府

IloveJJ 發表於 19-2-14 14:02
謝謝分享,眉粉筆落水唔甩嗎?

我試過潛水都無甩不過真係都好個人,但呢支眉粉筆平時用都好好用,因為我鍾意掃眉粉,但眉粉太易甩,呢支可以畫,但又做到眉粉個效果

珍珠宮

無糖茶妹 發表於 19-2-14 20:45
我試過潛水都無甩不過真係都好個人,但呢支眉粉筆平時用都好好用,因為我鍾意掃眉粉,但眉粉太 ...

咁特別?咁我去睇下先,謝謝!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊