懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我前日去小便用紙巾抹,見到D分泌物有小小粉紅色,好少量既,但之後都冇再出現,分泌物都正常,始終有D擔心,就book左陸加寧,又冇睇過D評價,見可以即book第二日就去睇佢,佢照完就話我依家12/2係十週一,bb CRL 4.7mm,無成長到,無心跳,寫紙叫我去做流產,我1/2係另一個c+照過係4mm,未照到心跳,醫生話可能係排卵遲左,未照到,叫我三星期後再去照,我最後一次黎M係3/12,但我黎7日,到24/12先同先生行埋,所以我估最多七週,依家比佢咁講好擔心,返黎見佢咁多負評又安慰自己可能佢斷錯症,有冇可能佢庋錯CRL,見佢幫我照B超好求其,一開始照肚仲話照吾到,我話之前係照陰超佢先照,仲照左一分鐘都冇,又無轉支野,我都未睇清楚,佢就話無成長過喔,依家好擔心,唉。

男爵府

Stephanie332 發表於 19-2-13 15:33
我前日去小便用紙巾抹,見到D分泌物有小小粉紅色,好少量既,但之後都冇再出現,分泌物都正常,始終有D擔心 ...

唔太明白呀,同一醫生起碼睇二次先可斷定冇成長啩

大宅

回覆 喊包媽媽 的帖子

就係囉,又無叫我過多一星期再返去睇,我唸著下星期睇返之前個醫生,但比佢嚇親依家

男爵府

Stephanie332 發表於 19-2-13 15:33
我前日去小便用紙巾抹,見到D分泌物有小小粉紅色,好少量既,但之後都冇再出現,分泌物都正常,始終有D擔心 ...

重點係你12月24前有無同先生行埋過?

大宅

回覆 siuballball 的帖子

無吖

男爵府

Stephanie332 發表於 19-2-13 17:30
回覆 siuballball 的帖子

無吖

計你12月24排,咁你而家應該係9周2喎,就算遲排唔用last m,你真實排個日已經係第二週踏入第三週喇 當然有例子係10-12週先有心跳,但係如果用陰道超聲波先照到可能真係唔係幾樂觀喎 可能要有心理準備

大宅

siuballball 發表於 19-2-13 17:54
計你12月24排,咁你而家應該係9周2喎,就算遲排唔用last m,你真實排個日已經係第二週踏入第三週喇 當然有 ...

我都吾知點,又驚,上網睇返有兩個人都試過比陸加寧咁講,但最後係照到,話佢亂黎,我都希望係佢睇錯

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

哩個醫生出名態度差又求其,元朗人都唔會搵佢睇婦科,你急就出私院檢查,搵多個轉
專業醫生睇多次,祝你bb痴實你

大宅

AXG 發表於 19-2-13 18:26
哩個醫生出名態度差又求其,元朗人都唔會搵佢睇婦科,你急就出私院檢查,搵多個轉
專業醫生睇多次,祝你bb ...

多謝你,book左聽日去尖沙咀睇,希望無事啦,呢兩日心情好差

大宅

回覆樓主:

好似另一個JM講咁 應該都有8/9周 如果9周都未有1cm 同心跳 都真係驚驚地。 希望聽日有好消息啦

男爵府

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Stephanie332 發表於 19-2-13 18:32
多謝你,book左聽日去尖沙咀睇,希望無事啦,呢兩日心情好差

請問最後結果係?
  任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

首頁

尾頁

跳至